ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υπ. Εσωτερικών - Θλιβερή η ανάρτηση Μαυρογιάννη για το μεταναστευτικό

Τι αναφέρει η ανακοίνωση

ΚΥΠΕ

Θλιβερό χαρακτηρίζει το Υπουργείο Εσωτερικών το γεγονός ότι ο για σειρά ετών Ε/κ διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης εκφράζει σήμερα, ως υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, την απαρέσκεια του για την προσπάθεια αποτροπής της παράνομης εισόδου στις ελεγχόμενες από τη Δημοκρατία περιοχές.

Σε απάντηση του στον κ. Μαυρογιάννη για την ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, για το μεταναστευτικό και την τοποθέτηση φυσικών εμποδίων στην ουδέτερη ζώνη, το Υπουργείο αναφέρει ότι "η Κύπρος του αύριο, την Προεδρία της οποίας διεκδικεί ο κος Μαυρογιάννης, απαιτεί άμεσα μέτρα για αποτροπή της παράτυπης μετανάστευσης, η οποία εξελίσσεται σε μια ακόμα τροχοπέδη επίλυσης του Κυπριακού με τη δημογραφική αλλοίωση την οποία συνειδητά και απροκάλυπτα επιχειρεί η Τουρκία".

"Στην Κύπρο του αύριο η γη δεν διαιρείται με τα συρματοπλέγματα και ούτε είναι αυτά που εμποδίζουν την επανένωση του λαού μας. Είναι πραγματικά θλιβερό ο για σειρά ετών διαπραγματευτής να εκφράζει σήμερα, ως υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, την απαρέσκεια του για την προσπάθεια αποτροπής της παράνομης εισόδου στις ελεγχόμενες από τη Δημοκρατία περιοχές, αναφέροντας ότι «δεν μπορούμε να παραβιάζουμε το Διεθνές δίκαιο, θέτοντας εμπόδια στους ανθρώπους που αιτούνται πολιτικό άσυλο, αυξάνοντας ταυτόχρονα τον κίνδυνο για την σωματική τους ακεραιότητα»" σημειώνει το ΥΠΕΣ.

Παράλληλα, καλεί τον κ. Μαυρογιάννη να απαντήσει εάν υπάρχει ή όχι ανάγκη για την αποτροπή της παράνομης εισόδου παράτυπων μεταναστών στη Δημοκρατία, εάν αναγνωρίζει την υποχρέωση συμμόρφωσης της Δημοκρατίας με τις πρόνοιες του Κανονισμού (ΕΚ) 866/2004 ο οποίος καθορίζει τους ελάχιστους κανόνες για τον έλεγχο των προσώπων που διέρχονται τη πράσινη γραμμή ώστε να αποτρέπεται η παράνομη διέλευση υπηκόων τρίτων χωρών καθώς και εάν γνωρίζει ότι δυνάμει του εν λόγω Κανονισμού επιτρέπεται η διέλευση της γραμμής από υπηκόους τρίτων χωρών, μόνον εφόσον διαθέτουν είτε άδεια παραμονής που έχει εκδοθεί από τη Δημοκρατία, είτε έγκυρο ταξιδιωτικό έγγραφο, είτε έγκυρη θεώρηση εισόδου και ότι αυτοί δεν συνιστούν απειλή για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια.

"Εάν πραγματικά πιστεύει αυτό που αναφέρει στην ανάρτηση του, ότι η τοποθέτηση του συρματοπλέγματος δημιουργεί πρόβλημα στην προσπάθεια επανένωσης του λαού μας, τότε αυτόματα εξισώνει ένα απλό συρματόπλεγμα με τον πραγματικό λόγο της διαίρεσης, που δεν είναι άλλος από τα 40,000 Τουρκικά στρατεύματα κατοχής" αναφέρει το ΥΠΕΣ.

Προσθέτει ότι και αφού δεν τον βρίσκει σύμφωνο αυτή η μέθοδος αποτροπής, την οποία υιοθέτησαν το σύνολο των ευρωπαϊκών κρατών μελών και την οποία μάλιστα χαρακτηρίζει «απάνθρωπη», ποια είναι αλήθεια η δική του πρόταση, εάν βεβαίως θεωρεί ότι υπάρχει πρόβλημα παράνομης μετανάστευσης;

Όσον αφορά "το όψιμο προεκλογικό ενδιαφέρον του κου Μαυρογιάννη για τους εργαζόμενους και τους μόνιμα διαμένοντες στην ουδέτερη ζώνη" το Υπουργείο αναφέρει ότι έχει φροντίσει και για την ελεύθερη διακίνηση τους και κυρίως για την ασφάλεια τους ενώ σημειώνει πως δεν ακούσαμε και ούτε μέσα από την ανάρτηση του είδαμε, να καταδικάζονται αυτοί που πραγματικά ευθύνονται για το πρόβλημα, για την εκμετάλλευση αυτών των ανθρώπων, αλλά και για την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Τουρκία.

"Ούτε ακούσαμε να καταδικάζεται το ψευδοκράτος που μετεξέλιξε τη μετανάστευση σε βιομηχανία αποκόμισης εκατοντάδων εκατομμυρίων, προσκαλώντας στα κατεχόμενα πέραν των 108,000 υποτιθέμενων «φοιτητών» τους οποίους, μετά την οικονομική αφαίμαξη τους, τους προωθεί σε καθημερινή βάση στις ελεύθερες περιοχές προκαλώντας προβλήματα ασφάλειας, αλλοίωσης της δημογραφίας και επιβάρυνσης των ελληνοκυπρίων φορολογουμένων αλλά και της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα είναι ενδιαφέρον να ακούσουμε τις απαντήσεις" καταλήγει.

Υπενθυμίζεται πως τις προηγούμενες μέρες, σε ανάρτησή του ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, επέκρινε την πολιτική του συρματοπλέγματος που ακολουθεί το υπουργείο Εσωτερικών. Ο τέως διαπραγματευτής σε ανάρτηση του στην επίσημη σελίδα της υποψηφιότητας του αναφέρει πως "πέρασαν 29 ολόκληρα χρόνια για να καταφέρουμε να επιτύχουμε ρήγματα στα συρματοπλέγματα της εισβολής και σήμερα τα βρίσκουμε ξανά μπροστά μας και χωρίς καν να τα έχει τοποθετήσει ο τουρκικός στρατός".

Σημείωσε ότι "δεν νοείται να παρεμποδίζεται η ελεύθερη διακίνηση των κατοίκων που μένουν εντός της Νεκρής Ζώνης, των γεωργών και των κτηνοτρόφων που κράτησαν τόσα χρόνια ζωντανή τη «νεκρή» ζώνη".

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση