ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπ. Μεταφορών: Στόχος η ελαχιστοποίηση των δυστυχημάτων

Απώτερος στόχος οι μηδενικοί θάνατοι στο οδικό δίκτυο ανέφερε ο κ. Αλέξης Βαφειάδης

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

«Μέσα από μια σειρά δράσεων, στοχεύουμε στην ελαχιστοποίηση των ατυχημάτων, με απώτερο στόχο τους μηδενικούς θανάτους στο οδικό δίκτυο» ανέφερε στον χαιρετισμό για τα εκπαιδευτικά σεμινάρια μοτοσικλέτας ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Αλέξης Βαφειάδης.

Ο χαιρετισμός του Υπουργού

Χαίρομαι που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας, καθώς μέσα από τη σημερινή διοργάνωση έχουμε την ευκαιρία να αναδείξουμε τη σημασία της οδικής ασφάλειας.

Στην Κύπρο, παρά το γεγονός ότι οι μοτοσικλέτες είναι περίπου 5% των οχημάτων, από το 2016-2020 το ποσοστό θανάτων μοτοσικλετιστών ανήλθε στο 30% και των σοβαρών τραυματισμών στο 42%.

Γι’ αυτό, στο Στρατηγικό Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας 2021-2030, έχουν περιληφθεί δράσεις που αφορούν ειδικά την ασφάλεια των μοτοσικλετιστών με έμφαση στη συνεχιζόμενη εκπαίδευσή τους.

Τα σεμινάρια, που διοργανώνονται από την Κυπριακή Ομοσπονδία Μοτοσικλέτας (ΚΟΜ), με την πλήρη χορηγία της ΕΚΟ Κύπρου, αποτελούν παράδειγμα αποτελεσματικής δράσης που εντάσσεται στις δρασεις αυτές.

Με το πρόγραμμα αυτό σκοπεύουμε να επισημάνουμε και να διορθώσουμε τα συνήθη λάθη χειρισμού κατά την οδήγηση, μέσω μιας απλής μεθοδολογίας, που η σχολή του California Superbike School διδάσκει με επιτυχία τα τελευταία 35 χρόνια.

Κυρίες και κύριοι,

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας θεωρούν εξαιρετικά σημαντικές όλες τις ενέργειες και τις δράσεις που στοχεύουν στη μείωση των οδικών συγκρούσεων.

Μέσα από μια σειρά δράσεων, στοχεύουμε στην ελαχιστοποίηση των ατυχημάτων, με απώτερο στόχο τους μηδενικούς θανάτους στο οδικό δίκτυο.

Είμαι βέβαιος ότι, μέσα από αυτά τα εκπαιδευτικά σεμινάρια, όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις γνώσεις και δεξιότητές τους και να ανταλλάξουν απόψεις, εμπειρίες και καλές πρακτικές.

Ως Υπουργείο, θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα προς όλους τους συμπολίτες μας ότι, η συμπεριφορά μας στο οδικό δίκτυο έχει αντίκτυπο στους άλλους χρήστες των δρόμων, στους φίλους μας, στην οικογένειά μας και σε εμάς τους ίδιους.

Η ζωή είναι πολύτιμη και όλοι μαζί μπορούμε να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας.

Κλείνοντας, θα ήθελα να συγχαρώ την Κυπριακή Ομοσπονδία Μοτοσικλέτας (ΚΟΜ) και την ΕΚΟ Κύπρου για την κοινωνική τους δράση και τη συμβολή τους στα θέματα της Οδικής Ασφάλειας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Σχεδόν κάθε τύπου πολίτης είναι υποψήφιος για τις Δημοτικές εκλογές - Αθάνατες παραμένουν οι κάρτες
Του Γιάννη Ιωάννου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ