ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΥΠΑΜ για ΠτΔ: Να είστε σίγουροι ότι κάποια στιγμή θα τον δείτε έφεδρο

Δεν «λουφάρουν» όλοι οι βουλευτές ανέφερε ο Μιχάλης Γιωργάλλας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Για το θέμα της υπηρεσίας των βουλευτών στην εφεδρεία μίλησε στον «ΣΠΟΡ FM 95.0» και την εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ» ο Υπουργός Άμυνας, Μιχάλης Γιωργάλλας, διαβεβαιώνοντας ότι σε κάποια φάση θα παρουσιαστεί στη μονάδα του και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Γιωργάλλας ξεκαθάρισε ότι δεν «λουφάρουν» όλοι οι βουλευτές καθώς υπάρχουν και αυτοί που υπηρετούν την εφεδρεία ζητώντας από τους διοικητές στις μονάδες που ανήκουν να τους δεχτούν. Εξήγησε ότι οι βουλευτές υπεξαιρούνται από την υποχρέωση όσο είναι στη Βουλή καθώς μπορεί να υπάρξει μια έκτακτη ανάγκη και να πρέπει να συμμετέχουν σε άλλες δραστηριότητες. «Όμως, αυτό δεν αναιρεί την ανάγκη του οποιουδήποτε από εμάς να συμμετέχει και να εξασκείται. Είναι θέμα το οποίο έχει να κάνει με την προσωπική ανάγκη του κάθε βουλευτή. Ωστόσο, πριν γίνουν βουλευτές σίγουρα παρουσιάζονται και σίγουρα θα παρουσιάζονται και όταν τελειώσουν τη θητεία τους στη Βουλή», πρόσθεσε.

Σε σχόλιο του δημοσιογράφου ότι θα έδινε ένα καλό μήνυμα αν βλέπαμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να πηγαίνει στη μονάδα του όταν πρέπει και να κάνει τη βολή του, ο κ. Γιωργάλλας είπε χαρακτηριστικά: «τον σημερινό Πρόεδρο να είστε σίγουροι ότι κάποια στιγμή θα τον δείτε να παρουσιάζεται, όταν θα είμαστε και εμείς πιο έτοιμοι με τις αλλαγές που θα κάνουμε στην εφεδρεία, και να στηρίζει την προσπάθεια. Για εμάς η εφεδρεία είναι μια ισχυρή δύναμη την οποία θα αναβαθμίσουμε».

Τέλος, ο Υπουργός υπενθύμισε πως μια από τις επιλογές του Νίκου Χριστοδουλίδη όταν ανέλαβε την Προεδρία ήταν να επισκεφθεί τις ειδικές δυνάμεις της 33ης Μοίρας Καταδρομών όπου παρακολούθησε τις επιδείξεις των ανδρών της μοίρας. «Οπωσδήποτε αυτή η υποστήριξη που ξεκίνησε από τότε θα είναι συνεχής, σε μια προσπάθεια η Εθνική Φρουρά και ιδιαίτερα η εφεδρεία να αποκτήσουν τη θέση που τους αρμόζει, για να αναβαθμίσουμε το στράτευμα και να δημιουργήσουμε την αποτρεπτική ικανότητα που προσφέρει την άμυνα που χρειάζεται ο τόπος», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση