ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:11
 

Λακκοτρύπης: Η συνέχιση της γεώτρησης, απάντηση στις προκλήσεις

Δεν πρέπει να μας ανησυχούν οι προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας δηλώνει και ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Χαμηλούς τόνους επιλέγει να τηρεί η Λευκωσία σε σχέση με τις ενέργειες και τις προειοδοποιήσεις της Τουρκίας λόγω της γεώτρησης στο οικόπεδο 11. Ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης υπογράμμισε ότι η καλύτερη απάντηση στις όποιες προκλήσεις είναι η συνέχιση των σχεδιασμών μας, ενώ εξέφρασε την ελπίδα οι γεωτρήσεις να ευωδοθούν με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Σε συνέντευξη του που παραχώρησε στην κρατική τηλεόραση ο κ. Λακκοτρύπης ανέφερε ότι μέχρι στιγμής  δεν έχει καταγραφεί καμία παρενόχληση της διαδικασίας και ούτε αναμένεται.

Η προσπάθεια της Κυβέρνησης, ανέφερε είναι να χαμηλώσει τους τόνους, ενώ σημείωσε ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές είχαν σημειωθεί και στο παρελθόν, σε προηγούμενη γεώτρηση της Κυπριακής Δημοκρατίας εντός της ΑΟΖ

Αναφερόμενος στην θέση των ΗΠΑ και της Γαλλίας στο θέμα, ανέφερε ότι η ισχύς των χωρών και των συμμαχιών εχει τη δική της σημασία και η θέση τους εκφράζεται από τους ίδιους.

«Έχουμε κάνει πάρα πολλή δουλειά είτε αφορά τον 3ο γύρο αδειοδότησης γι αυτό επιζητουμε να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους, επανέλαβε ο Υπουργός Ενέργειες, ενώ επανέλαβε ότι η απάντηση δίνεται με την γεώτρηση.

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και πανικού διαμήνυσε ο Χριστόφορος Φωκαΐδης

Από την πλευρά του ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης ανέφερε ότι οι κινήσεις της Τουρκίας σε σχέση με την έναρξη των γεωτρήσεων της TOTAL είναι αναμενόμενες και δεν πρέπει να μας ανησυχούν. Υπογράμμισε πως η Ε.Φ. παρακολουθεί την κατάσταση, αλλά δεν εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον η αναπαραγωγή κλίματος έντασης.

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, ο κ.Φωκαϊδης είπε πως οι κινήσεις της Τουρκίας "είναι συνήθεις, τις έχουμε δει και σε προηγούμενες γεωτρήσεις και είναι εντός των προβλέψεων", ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, για όσο θα συνεχίζεται η γεώτρηση, να συνεχιστούν οι προκλήσεις ή να γίνει προσπάθεια δημιουργίας κλίματος έντασης.

Την ίδια ώρα διαμήνυσε πως " δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να παρασυρθούμε, είτε στη δημιουργία είτε στην αναπαραγωγή ενός κλίματος έντασης, που στόχος του δεν είναι άλλος παρά η ματαίωση, η αναβολή των ενεργειακών μας σχεδιασμών".

"Συνεπώς, πράττουμε αυτό το οποίο πρέπει να πράξουμε. Δεν είναι προς όφελος των εθνικών μας συμφερόντων η στρατικοποίηση του όλου ζητήματος» κάτι που ο κ. Φωκαίδης είχε δηλώσει εξάλλου σε τελευταία συνέντευξη του στην Κυριακάτικη Καθημερινή.

«Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση, εφαρμόζουμε τα σχέδια για τα οποία έχουμε εκπαιδευτεί να εφαρμόζουμε, συνεργαζόμαστε με όλους τους ενδιαφερόμενους και παραμένουμε με σοβαρότητα και ψυχραιμία προσηλωμένοι στον εθνικό στόχο, που είναι η υλοποίηση, η ολοκλήρωση των ενεργειακών μας σχεδιασμών", ανέφερε ο  Υπουργός Άμυνας.

Σε σχόλιο πως οι πολίτες ανησυχούν από τις τουρκικές προκλήσεις, ο Υπουργός Άμυνας τόνισε πως "δεν υπάρχει λόγος είτε ανησυχίας είτε πανικού" και εξέφρασε τη θέση πως "το συντομότερο που θα σταματήσουμε καθημερινά να ασχολούμαστε με το τι συμβαίνει στο γεωτρύπανο, τόσο στο καλύτερο".

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Μητσοτάκης: Τέθηκαν όλα τα ζητήματα, κατεγράφησαν οι διαφωνίες

«Τεράστιο επίτευγμα Ο Τούρκος Πρόεδρος και ο Έλληνας Πρωθυπουργός ΚΑΤΕΓΡΑΨΑΝ ΤΙΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ...»
YIANNOULIS  |  18:05

Υπ. Δικαιοσύνης: Δεν θα καταργηθεί η κάρτα οπάδου

«Αντε καλέ, η κάρτα φιλάθλου φταίει»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  15:41

Σούπερ ντέρμπι Απόλλων - ΑΠΟΕΛ!

«Τα εύκολα μερικές φορές κάνουν τις ανατροπές!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:54

Κοινό ανακοινωθέν συμφώνησαν οι ηγέτες του ΝΑΤΟ - Συμφώνησε και η Τουρκία

«Mην πιστεύετε την Τουρκία! Διοικείται από κακό άτομο! Άρα, είναι χώρα άνευ εμπιστοσύνης!! »
ΑΚΑ  |  11:02

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X