ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΥΠΑΜ: Κάλεσε την Τουρκία να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας

Παρευρέθηκε στην κηδεία των μέχρι προτίνος αγνοουμένων Παπαγεωργίου Αντώνη Αναστάση και Λαουτάρη Χριστόδουλου Γεωργίου

ΚΥΠΕ

Καλούμε την Τουρκία να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας και καταδικάζουμε τις έκνομες ενέργειες της, ανέφερε το Σάββατο ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης.

Σε δηλώσεις ύστερα από την κηδεία των μέχρι προτίνος αγνοουμένων Παπαγεωργίου Αντώνη Αναστάση και Λαουτάρη Χριστόδουλου Γεωργίου που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Αυγόρου, ο Υπουργός κλήθηκε να σχολιάσει το χθεσινό επεισόδιο κατά το οποίο τουρκική ακταιωρός άνοιξε πυρ κατά σκάφους της Λιμενικής Αστυνομίας το οποίο εκτελούσε συνήθη περιπολία στην θαλάσσια περιοχή του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας.

«Για άλλη μια φορά καλούμε την Τουρκία να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας και καταδικάζουμε φυσικά τις έκνομες ενέργειες της» είπε και πρόσθεσε πως «έχουν γίνει, όπως έχει πει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όλες οι απαραίτητες ενέργειες τόσο σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο, ενώ εξετάζουμε και οποιαδήποτε νομικά μέτρα».

Σημείωσε πως «έχει ήδη ενημερωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, τα Ηνωμένα Έθνη και η ΟΥΝΦΙΚΥΠ και θα αναμένουμε για τα επόμενα βήματα».

Ερωτηθείς κατά πόσον πρέπει να ανησυχούμε για τυχόν κλιμάκωση των ενεργειών της Τουρκίας, ο Υπουργός απάντησε πως «η Τουρκία είναι απρόβλεπτη, αναμένεται να υπάρξουν και οι δηλώσεις στις 20 του Ιούλη». «Θα αναμένουμε να αξιολογήσουμε όλα τα δεδομένα» κατέληξε.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση