ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΥΠΑΜ - Μεγαλύτερος αμυντικός προϋπολογισμός της εικοσαετίας

Η Κύπρος ενισχύει την αμυντική της θωράκισε, πρόσθεσε

ΚΥΠΕ

Τη σημαντική ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της Κύπρου, με τον μεγαλύτερο αμυντικό προϋπολογισμό της εικοσαετίας, και τις «αξιόπιστες διεθνείς συνεργασίες» υπογράμμισε στο μήνυμά του ο Υπουργός Άμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης, μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης στη Λευκωσία, για την 62Η επέτειο της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της Κύπρου.

«Τιμούμε όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την προάσπιση της ελευθερίας και της δημοκρατίας», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Πετρίδης, προσθέτοντας ότι ο αγώνας συνεχίζεται ως την απελευθέρωση από την τουρκική κατοχή και την επανένωση της πατρίδας μας.

Μέχρι τότε, είπε, η Κύπρος ενισχύει σημαντικά την αμυντική της θωράκιση «με σύγχρονο εξοπλισμό και αξιόπιστες διεθνείς συνεργασίες». Ανέφερε ότι ο φετινός προϋπολογισμός του Υπουργείου Άμυνας είναι ο υψηλότερο της τελευταίας εικοσαετίας, ενώ αναφέρθηκε σε αμυντικές συνεργασίες εντός και εκτός ΕΕ, «οι οποίες στέλνουν το μήνυμα της σταθερότητας, ειρήνης και σεβασμού του διεθνούς δικαίου, στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», όπως είπε.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην πρόσφατη απόφαση για πλήρη άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων από τις ΗΠΑ. «Η απόφαση, πέραν της σημαντικής πολιτικής διάστασης, διευρύνει τις διαθέσιμες εξοπλιστικές επιλογές», ανέφερε ο κ. Πετρίδης.

Αναφερόμενος στην παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, και του Αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων της Ελλάδας, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, είπε ότι επιβεβαιώνει «τους άρρηκτους δεσμούς των σχέσεων και το κλίμα ενότητας και ομοψυχίας με το οποίο πορευόμαστε μαζί».

Κατέληξε συγχαίροντας τον αρχηγό της Ε.Φ., Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη, και το προσωπικό της Ε.Φ., των σωμάτων ασφαλείας, αλλά και όσους με οποιονδήποτε τρόπο συνέβαλαν στο να διεξαχθεί η στρατιωτική παρέλαση «με επαγγελματισμό και υψηλό φρόνημα», ενώ ευχαρίστησε τους πρέσβεις και τους ακόλουθους άμυνας για την παρουσία τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση