ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΥΠΑΜ: Υλοποιούνται προγράμματα για αντιμετώπιση συγκεκριμένων απειλών

«Η Τουρκία εντείνει τις προκλήσεις και μεθοδευμένα δημιουργεί νέα αδιέξοδα με τις ενέργειές της», ανέφερε ο κ. Πετρίδης

ΚΥΠΕ

Το Υπουργείο Άμυνας προχωρεί με την υλοποίηση προγραμμάτων για σημαντική αναβάθμιση των δυνατοτήτων στη συλλογή πληροφοριών, επίγνωση της κατάστασης και αντιμετώπιση συγκεκριμένων απειλών, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης της αεράμυνας, καλύπτοντας τις σύγχρονες επιχειρησιακές απαιτήσεις, τόνισε ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης σε χαιρετισμό του στην τελετή απονομής ξιφών σε νέους αξιωματικούς της Εθνικής Φρουράς, που προήλθαν από τις τάξεις των υπαξιωματικών.

Ο κ. Πετρίδης είπε ότι «η Τουρκία εντείνει τις προκλήσεις και μεθοδευμένα δημιουργεί νέα αδιέξοδα με τις ενέργειές της».

«Καταπατώντας κάθε έννοια του διεθνούς δικαίου, αλλά και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, αξιώνει τη δημιουργία δύο κρατών, επεμβαίνει παράνομα στην αποκλειστική οικονομική ζώνη και δημιουργεί νέα τετελεσμένα στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου», τόνισε.

Σε αυτή λοιπόν την ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, σύμφωνα με τον Υπουργό Άμυνας, «η Εθνική Φρουρά απαιτείται να παραμείνει προσηλωμένη στην αποστολή της, για την υπεράσπιση της ελευθερίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, συνδράμοντας στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας του κυπριακού ελληνισμού».

Απευθυνόμενος στα στελέχη της Εθνικής Φρουράς, που τους απονεμήθηκε το ξίφος των αξιωματικού, ο κ. Πετρίδης είπε ότι «οφείλετε να έχετε πλήρη συναίσθηση του υψηλού βαθμού ευθύνης».

Πρόσθεσε πως το ξίφος «αποτελεί προνόμιο που φέρουν οι Αξιωματικοί» και οφείλουν από σήμερα, όπως τόνισε, «με τις πράξεις σας να είσαστε αντάξιοι και να τιμάτε τους προκάτοχους σας και ιδιαίτερα αυτούς που αγωνίστηκαν με θάρρος και έπεσαν στο πεδίο της μάχης για την προάσπιση της ελευθερίας και δημοκρατίας της πατρίδας μας».

«Ως μόνιμα μέλη της μεγάλης οικογένειας των αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς να αποτελέσετε το παράδειγμα για τους νεότερους και να εμπνέετε τους υφισταμένους σας με το ήθος, τη συμπεριφορά και τον επαγγελματισμό σας», είπε ο Υπουργός Άμυνας καλώντας τους να έχουν «πάντοτε κατά νου την αρχαία ρήση του Μένανδρου ότι, Αρχής τετευχώς, ίσθι ταύτης άξιος», δηλαδή αν αποκτήσεις κάποιο αξίωμα, οφείλεις να φανείς αντάξιος του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση