ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΥΠΕΣ: Ανάκληση προστασίας σε όσους ταξίδεψαν στη Συρία μέσω κατεχομένων

«Η κατάσταση τελεί υπό έλεγχο και οι ενέργειές μας στόχο έχουν την αντιμετώπιση δυνητικών κινδύνων», είπε ο κ. Ιωάννου

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Την άμεση ανάκληση του καθεστώτος συμπληρωματικής προστασίας ή η απόρριψη αιτήσεων από πρόσωπα, τα οποία έχουν αποδεδειγμένα ταξιδέψει πίσω σε περιοχές της Συρίας τους τελευταίους 12 μήνες μέσω κατεχομένων ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου, μετά από τη συνεδρία του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας στο Προεδρικό, την Κυριακή.

Στη δήλωσή του ο κ. Ιωάννου επανέλαβε ότι «λόγω της μαζικής άφιξης Σύρων αιτητών πολιτικού ασύλου το τελευταίο διάστημα από τη θαλάσσια οδό, και εν αναμονή των εξελίξεων για το ζήτημα της επαναξιολόγησης του καθεστώτος της Συρίας και του καθορισμού ασφαλών περιοχών, η Κυπριακή Δημοκρατία αποφάσισε την αναστολή της εξέτασης αιτήσεων ασύλου σε όλες τις περιπτώσεις προσώπων συριακής καταγωγής».

«Η απόφαση λήφθηκε υπό το φως και των εξελίξεων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής», είπε.

Ο Υπουργός Εσωτερικών συνέχισε λέγοντας ότι «αποφασίστηκε, επίσης, η άμεση ανάκληση του καθεστώτος συμπληρωματικής προστασίας ή η απόρριψη αιτήσεων από πρόσωπα, τα οποία έχουν αποδεδειγμένα ταξιδέψει πίσω σε περιοχές της Συρίας τους τελευταίους 12 μήνες μέσω κατεχομένων».

«Τα πρόσωπα αυτά θα παύουν να έχουν πρόσβαση σε οποιοδήποτε δικαίωμα απορρέει από το καθεστώς προσωρινής προστασίας και θα γίνουν ενέργειες για την επαναπατρισμό τους είτε με εθελούσια επιστροφή είτε μέσω υποχρεωτικής απέλασης όταν και εφόσον αυτό καταστεί δυνατό», ανέφερε.

Ο κ. Ιωάννου πρόσθεσε ότι «η κατάσταση αξιολογείται συνεχώς και θα λαμβάνονται αποφάσεις στη βάση του σχεδιασμού, αναλόγως των εξελίξεων».

«Η κατάσταση τελεί υπό έλεγχο και οι ενέργειές μας στόχο έχουν την αντιμετώπιση δυνητικών κινδύνων», είπε καταληκτικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Στο συνέδριο φιλοξενήθηκαν πολύ σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της Εκκλησίας, της πολιτικής και της ακαδημαϊκής ...
ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ