ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΥΠΕΣ: Aνησυχία MED 5 για τη νέα μεθοδολογία διακινητών παράτυπων μεταναστών

Δείτε Βίντεο

ΚΥΠΕ

Αναφορά στην κοινή δήλωση της ομάδας χωρών MED 5, δηλαδή των μεσογειακών χωρών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή υποδοχής μεταναστευτικών ροών, έκανε από το Λονδίνο ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής.

Στο περιθώριο εκδήλωσης στο οίκημα της Υπάτης Αρμοστείας το βράδυ της Τρίτης, κλήθηκε από δημοσιογράφο να σχολιάσει το γεγονός ότι η κοινή δήλωση των MED 5, η οποία αναφέρει ότι «οι χώρες πρώτης υποδοχής δεν μπορεί να αποτελούν τα μοναδικά πιθανά Ευρωπαϊκά σημεία αποβίβασης παράτυπων μεταναστών» φαίνεται ότι προκάλεσε την αντίδραση κάποιων κρατών μελών.

Απαντώντας ο Υπουργός Εσωτερικών είπε ότι «η κοινή δήλωση των MED 5 με αφορμή το περιστατικό στη δυτική Μεσόγειο με την προσπάθεια μεταφοράς με εμπορικό σκάφος παράτυπων μεταναστών ήταν μια δήλωση ανησυχίας των κρατών μελών πρώτης γραμμής για νέα μεθοδολογία που φαίνεται να επιλέγουν οι διακινητές».

Ο κ. Νουρής έσπευσε να συμπληρώσει ότι «αυτό βεβαίως δε σημαίνει με κανένα τρόπο ότι η Κύπρος συγκατατίθεται στο να μην εφαρμόζονται όλες οι διεθνείς συμβάσεις και συμφωνίες στα θέματα διάσωσης μεταναστών που κινδυνεύουν στη θάλασσα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση