ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΥΠΕΣ: Η ΚΔ δεν αρνήθηκε την διέλευση Ε/κ από οδόφραγμα

Ήταν επιθυμία της ίδιας της Ελληνοκύπριας να μην έρθει τελικά, πράγμα που έχει συμβεί άλλες δύο φορές, δήλωσε ο κ. Νουρής

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν αρνήθηκε την διέλευση σε Ελληνοκύπρια από το οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου, αντιθέτως ακολούθησε την διαδικασία που υφίσταται για την περίοδο της πανδημίας και για άλλους Ε/κ και Τ/κ που χρειάζεται να περάσουν στις ελεύθερες περιοχές, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής λέγοντας ότι ήταν επιθυμία της ίδιας της Ελληνοκύπριας να μην έρθει τελικά, πράγμα που έχει συμβεί άλλες δύο φορές.

Η είδηση μεταδόθηκε από κάποια τ/κ ΜΜΕ και όπως αναφέρθηκε, υπήκοος της Κυπριακής Δημοκρατίας προσπάθησε να περάσει από το οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου χθες, αλλά η ε/κ αστυνομία δεν της επέτρεψε την διέλευση και την άφησε να περιμένει δύο ώρες εντός της νεκρής ζώνης.

Σε κάποιες ιστοσελίδες αναφερόταν δε ότι αυτό το περιστατικό δείχνει πως ο ισχυρισμός – όπως γράφεται – της «ε/κ διοίκησης», εννοώντας την κυβέρνηση της ΚΔ, πως γι’ αυτήν τα 5 οδοφράγματα είναι ανοικτά, και είναι η τ/κ πλευρά που τα έχει κλείσει, αποδεικνύεται «αβάσιμος».

Ο Νίκος Νουρής δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι και τις τρεις φορές, συμπεριλαμβανομένης και της χτεσινής, η συγκεκριμένη Ελληνοκύπρια αιτήθηκε διέλευσης, ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία «για όποιον αιτηθεί δικαιολογημένα να διέλθει των οδοφραγμάτων».

Όπως εξήγησε, εάν το άτομο δεν έχει υποβληθεί σε τεστ για τον κορωνοϊό στα κατεχόμενα καλείται η μονάδα ασθενοφόρων για να γίνει ο έλεγχος επιτόπου στο οδόφραγμα και αφού γίνει η σχετική διευθέτηση, ο πολίτης μεταφέρεται στα καταλύματα για την υποχρεωτική καραντίνα των 14 ημέρων.

Η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε και χθες, πρόσθεσε ο ΥΠΕΣ, και όταν το ασθενοφόρο ήταν καθ’ οδόν προς το οδόφραγμα για την διεξαγωγή του τεστ, η ίδια η Ελληνοκύπρια, όπως και τις άλλες δύο φορές, ακύρωσε το αίτημα για διέλευση και δήλωσε στην εκπρόσωπο του αρμόδιου Τμήματος του Υπουργείου Εσωτερικών εκεί (Τμήμα Αλλοδαπών και Μετανάστευσης) ότι ήθελε να επιστρέψει στα κατεχόμενα.

«Όπως ακριβώς επιτρέπουμε την διέλευση στους Τ/κ συμπατριώτες μας, που είναι αρκετές δεκάδες το τελευταίο δίμηνο οι οποίοι διέρχονται για τις θεραπείες τους σε διάφορα ιατρικά κέντρα στις ελεύθερες περιοχές, το ίδιο πράττουμε και για τους Ε/κ. Δεν τίθεται θέμα άρνησης εισόδου, ήταν καθαρά δική της απόφαση να επιστρέψει στα κατεχόμενα».

Ως εκ τούτου, κατέληξε ο κ. Νουρής, τα όσα έχουν δημοσιευθεί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Οι λόγοι που άλλαξε γνώμη η Ελληνοκύπρια, ήταν προσωπικοί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X