ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΥΠΕΣ: Μαζί με την Ελλάδα κτίζουμε ισχυρές συμμαχίες και ερείσματα

«Με τον ίδιο τρόπο πολιτευόμαστε και σήμερα, εκμεταλλευόμενοι τον ενεργειακό πλούτο και τις γεωπολιτικές συγκυρίες για να κτίσουμε μαζί με την Ελλάδα ισχυρές συμμαχίες και ερείσματα»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Εκμεταλλευόμενη τον ενεργειακό πλούτο και τις γεωπολιτικές συγκυρίες η Κύπρος επιδιώκει μαζί με την Ελλάδα να κτίσει ισχυρές συμμαχίες και ερείσματα στην περιοχή αλλά και διεθνώς, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Υπογράμμισε πως οι συμμαχίες με σημαντικές χώρες της περιοχής όπως η Αίγυπτος και το Ισραήλ, αλλά και της διεθνούς πολιτικής σκηνής, όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία, και η Ιταλία, θωρακίζουν την Κύπρο πολιτικά από τις απειλές που συνεχίζουν να υφίστανται και αυξάνονται, λόγω της ολοένα και αυξανόμενης προκλητικής στάσης της Τουρκίας και έχουν ήδη δημιουργήσει ερείσματα στον χώρο της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής αλλά και διεθνώς.

«Αυτό που χρειάζεται είναι με όραμα, οργάνωση, ενότητα και υπευθυνότητα. Όπως το 21. Και πατριωτικό στις μέρες μας δεν είναι τα συνθήματα αλλά το κάθε τι που καθιστά την πατρίδα μας πιο ισχυρή και πιο αξιόπιστη», ανέφερε σε ομιλία του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, την οποία εκφώνησε το πρωί στον Άγιο Γεωργίο στα Λατσιά, σύμφωνα με ανακοίνωση που μετέδωσε στο ΓΤΠ.

Και η ισχυροποίηση της αξιοπιστίας και της γεωπολιτικής σημασίας της Κύπρου γίνεται, είπε, «με το να ξεπερνούμε αναστολές και εμπόδια και να καταγάγουμε ιστορικής σημασίας πολιτικές και διπλωματικές νίκες, ανατρέποντας ισορροπίες και συσχετισμούς δυνάμεων, αντικρούοντας τις ωμές τουρκικές απειλές, να κατακτώντας κορυφαίους εθνικούς και στρατηγικούς στόχους».

Αυτό, είπε πως Υπουργός Εσωτερικών, «έγινε και στην Ελληνική Επανάσταση».

«Η επανάσταση αλλά και συνετοί πολιτικοί χειρισμοί άλλαξαν όμως το ρουν της Ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής και οι μεγάλες δυνάμεις είτε βοήθησαν είτε συγκατατέθηκαν στη δημιουργία ενός ανεξάρτητου, έστω και μικροσκοπικού τότε ελληνικού κράτους», ανέφερε.

Επισήμανε ότι «ως Έλληνες Κύπριοι, με σύνεση, υπευθυνότητα και ομοψυχία ξεπεράσαμε αναστολές, εμπόδια και απειλές και καταγάγαμε μεγάλες διπλωματικές και πολιτικές νίκες όπως η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Με τον ίδιο τρόπο πολιτευόμαστε και σήμερα, εκμεταλλευόμενοι τον ενεργειακό πλούτο και τις γεωπολιτικές συγκυρίες για να κτίσουμε μαζί με την Ελλάδα ισχυρές συμμαχίες και ερείσματα», τόνισε.

Συμμαχίες, είπε ο κ. Πετρίδης, «με σημαντικές χώρες της περιοχής όπως η Αίγυπτος και το Ισραήλ, αλλά και της διεθνούς πολιτικής σκηνής, όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία, και η Ιταλία, θωρακίζοντας την Κύπρο πολιτικά από τις απειλές που συνεχίζουν να υφίστανται και αυξάνονται λόγω της ολοένα και αυξανόμενης προκλητικής στάσης της Τουρκίας».

Συμμαχίες, πρόσθεσε, «που έχουν ήδη δημιουργήσει ερείσματα στον χώρο της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής αλλά και διεθνώς με την Κύπρο να έχει αποκτήσει και συμμετοχή, και φωνή και κύρος σε όλους τους πυλώνες που αποτελούν την Ευρωπαϊκή Ένωση, ή τη γεωστρατηγική ή ενεργειακή πολιτική της, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου».

«Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε τους εθνικούς κινδύνους αλλά και τον ορατό πλέον κίνδυνο διχοτόμησης της Κύπρου και να δημιουργήσουμε με τον τρόπο αυτό τις προϋποθέσεις για επανένωση της πατρίδας μας, σε συνθήκες ειρήνης και ευημερίας», ανέφερε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Με προβλήματα η πρεμιέρα ΓεΣΥ για τους πολίτες

«Ορθογραφία άρθρου...μεγάλη ντροπή!»
Ο Κριτικός  |  23:31

Επετειακό γραμματόσημο για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Γλαύκου Κληρίδη

«Τα όσα πρέσβευε ο Γλαύκος Κληρίδης! Ο ενταφιαστής των ιδεών Γκάλι και ίσως της πιο σοβαρής προσπάθειας ...»
Giannos  |  14:35

Ο Αναστασιάδης διόρισε τον Λεωνίδα Παντελίδη ως Ε/κ μέλος στη ΔΕΑ

«Σοβαρότητα μηδέν από την κυβέρνηση Αναστασιάδη η οποια φαίνεται ξέχασε πως έγινε η φονική έκρηξη στο ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:50

Την άρση των απομονώσεων ζητά από τον ΟΗΕ ο Ακιντζί

«O κ. Ακιντζί ακόμη να αντιληφθεί ότι κανείς δεν τον λαμβάνει σοβαρά υπόψη. »
ΑΚΑ  |  09:35

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X