ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΥΠΕΣ: Ουκρανικές εταιρείες προτίθενται να μεταφερθούν στην Κύπρο

Ο κ. Νουρής είπε ότι «η Κύπρος έχει να υποστεί πολλά προβλήματα από μια ενδεχόμενη ουκρανική κρίση»

ΚΥΠΕ

Ουκρανικές εταιρείες προτίθενται να μεταφέρουν την έδρα τους στην Κύπρο, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, σημειώνοντας ότι υπάρχει συνεννόηση με το Υπουργείο Εξωτερικών για την έκδοση σχετικών αδειών. Οι δηλώσεις έγιναν στο περιθώριο συνάντησης που είχε ο κ. Νουρής την Τετάρτη, με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλα Παπαδόπουλο και αντιπροσωπεία του κόμματος για το μεταναστευτικό. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Ερωτηθείς κατά πόσο τον ανησυχούν οι εξελίξεις στην Ουκρανία και αν αυτές είναι πιθανόν να μειώσουν το ενδιαφέρον για την Κύπρο, ο ΥΠΕΣ απάντησε ότι «η Κύπρος έχει να υποστεί πολλά προβλήματα από μια ενδεχόμενη ουκρανική κρίση».

Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι ορισμένες εταιρείες που έχουν έδρα στην Ουκρανία έχουν εκφράσει στο Υπουργείο Εσωτερικών την πρόθεσή τους για μεταφορά των δραστηριοτήτων τους στην Κυπριακή Δημοκρατία. «Είμαστε έτοιμοι για να υποδεχθούμε τους οποιουδήποτε ανθρώπους ενδεχόμενα θα ήθελαν να μετακινηθούν», είπε.

Ο κ. Νουρής δήλωσε ότι «η Ουκρανία είναι μια χώρα με την οποία είχαμε μεταξύ άλλων και έντονη δραστηριοποίηση στο θέμα του τουρισμού», προσθέτοντας ότι εάν η ΕΕ προχωρήσει στις κυρώσεις προς τη Ρωσία, θα πρέπει και η Κύπρος να είναι συμμέτοχη στη συγκεκριμένη διαδικασία με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Εξέφρασε την ελπίδα ότι θα αποφευχθεί το «ανεπιθύμητο σενάριο της σύρραξης».

Σε ερώτηση αν υπάρχει οποιαδήποτε προετοιμασία για υποδοχή προσφύγων από την Ουκρανία, ο κ. Νουρής δήλωσε ότι υπάρχει συνεργασία και συνεννόηση με τον Υπουργό Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη. «Ειδικά για όσους θα μετακινηθούν με την πρόθεση να παραμείνουν για εργασία θα δίνονται ξεχωριστές άδειες από το ΥΠΕΞ στο Κίεβο και στη συνέχεια το ΥΠΕΣ έχει μεριμνήσει με την άφιξη στο αεροδρόμιο Λάρνακας να εκδίδονται οι σχετικές άδειες, νοουμένου πάντοτε ότι είναι δικαιούχοι», κατέληξε ο ΥΠΕΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση