ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«ΥΠΕΞ» για στρατιωτική εκπαίδευση των ΗΠΑ: Βήμα προς τα πίσω για συμφιλίωση

Ενθαρρύνεται η ε/κ ηγεσία και η εχθρική της στάση, λέει σε ανακοίνωση του ο «υπεξ» των κατεχομένων

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Δριμύ κατηγορώ κατά των ΗΠΑ από το "υπέξ" των κατεχομένων με αφορμή την απόφαση για παροχή στρατιωτικής εκπαίδευσης στην ΚΔ.

Σε ανακοίνωση το "υπέξ" αναφέρει ότι με την απόφαση αυτή "γίνεται ένα βήμα προς τα πίσω στην προώθηση της πιθανότητας συμφιλίωσης στο νησί και τίθεται σε κίνδυνο η εμπιστοσύνη και η σταθερότητα στην περιοχή".

«Είναι μεγάλο λάθος να περιμένουμε `την ε/κ ηγεσία` που `εκβιάζει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και δημιουργεί συνεχή ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο`, ωσάν να είναι ο ιδιοκτήτης του νησιού, να συμβάλει στην περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα», ισχυρίζεται το "υπέξ" στην γραπτή δήλωση.

Προστίθεται ο ισχυρισμός ότι αυτή η απόπειρα από πλευράς ΗΠΑ ισοδυναμεί με απόσυρση της συμβολής της στην επίλυση του οράματος και των προσπαθειών (για λύση) και ότι η παροχή τέτοιας υποστήριξης σε μία "από τις δύο ίσες πλευρές στην Κύπρο" θα ενθαρρύνει περαιτέρω την ``ε/κ ηγεσία`` όπως αναφέρεται, "να αυξήσει την εχθρική της συμπεριφορά" και αυτό δεν είναι προς το συμφέρον του νησιού ή της περιοχής.

«Εάν οι ΗΠΑ θέλουν να συμβάλουν στην εμπιστοσύνη και τη σταθερότητα στο νησί και την περιοχή, θα πρέπει να ενθαρρύνουν την ελληνοκυπριακή πλευρά να προσεγγίσει θετικά τις εκκλήσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς για συνεργασία σε σχεδόν κάθε τομέα που αφορά τις δύο πλευρές", αναφέρεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση