ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Υπεξ»: Η άσκηση «Αγαπήνωρ 2022» αυξάνει την ένταση στην περιοχή

«Αναμένουμε από το Ισραήλ και όλες τις άλλες χώρες να σταματήσουν να υποστηρίζουν τις προκλητικές πολιτικές της ε/κ διοίκησης»

ΚΥΠΕ

Καταδικάζει την κοινή στρατιωτική άσκηση Κύπρου – Ισραήλ το «υπουργείο εξωτερικών» υποστηρίζοντας ότι αυξάνει την ένταση στην περιοχή.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ανακοίνωση του «υπεξ» για την άσκηση «Αγαπήνωρ 2022» αναφέρει ότι οι στρατιωτικές σχέσεις και ασκήσεις που έχουν συνάψει το Ισραήλ και άλλες χώρες με την ε/κ πλευρά δεν σημαίνουν τίποτα άλλο από την υποστήριξη αυτών των δραστηριοτήτων της ε/κ πλευράς.

«Τέτοιες δραστηριότητες είναι παράγοντες που εμποδίζουν την εδραίωση της απαραίτητης σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή. Αναμένουμε από το Ισραήλ και όλες τις άλλες χώρες να σταματήσουν να υποστηρίζουν τις προκλητικές πολιτικές της ε/κ διοίκησης και να ενθαρρύνουν την ε/κ πλευρά να βρει μια λύση στη βάση της κυριαρχικής ισότητας των δύο κρατών», υποστηρίζει το «υπεξ».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι οι στρατιωτικές δραστηριότητες που πραγματοποιεί η Κυπριακή Δημοκρατία εναντίον του ψευδοκράτους, συμπεριλαμβανομένων των ασκήσεων, «απαιτούν την αδιάλειπτη υπεράσπιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων της εγγυήτριας χώρας και μητέρας πατρίδας Τουρκίας» και του ψευδοκράτους.

Τα τ/κ ΜΜΕ που μεταδίδουν την πιο πάνω ανακοίνωση σημειώνουν ότι η άσκηση «Αγαπήνωρ 2022» διεξήχθη μεταξύ 29 Μαΐου και 2 Ιουνίου και είναι η πιο μεγάλη άσκηση μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ μέχρι σήμερα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση