ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΥΠΕΞ: Μεσανατολικό και Κυπριακό μεταξύ των θεμάτων που θα συζητήσει στο Κάιρο

Οι επαφές του ΥΠΕΞ

ΚΥΠΕ

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή αλλά και στο Κυπριακό θα είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητήσει το Σάββατο στο Κάιρο ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι.

Ο κ. Χριστοδουλίδης μεταβαίνει απόψε στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα όπου το Σάββατο θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας και θα έχει διαβουλεύσεις με τον κ. Σούκρι. Θα γίνει επίσης δεκτός από τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Ελ-Σίσι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, οι κύριοι Χριστοδουλίδης και Σούκρι θα έχουν αρχικά κατ’ ιδίαν συνάντηση (στις 13.00 ώρα Κύπρου) και ακολούθως θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή υπηρεσιακών αντιπροσωπειών των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών, στο πλαίσιο των οποίων θα ανασκοπηθούν οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – Αιγύπτου και θα εξετασθούν συγκεκριμένοι τρόποι για την περαιτέρω ενίσχυση τους.

Θα συζητηθούν επίσης θέματα που άπτονται ευρύτερα της προώθησης περιφερειακής συνεργασίας και διαλόγου, ενώ θα ανταλλαγούν απόψεις, μεταξύ άλλων, για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, στην Ανατολική Μεσόγειο και για τις σχέσεις ΕΕ - Αιγύπτου.

Περαιτέρω, οι δύο Υπουργοί αναμένεται να συζητήσουν για τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή, υπό το φως και της εκεχειρίας που έχει επιτευχθεί στο Ισραήλ και τη Γάζα, ως αποτέλεσμα και της διαμεσολαβητικής προσπάθειας της Αιγύπτου, καθώς και ευρύτερα για τις προσπάθειες και προοπτικές μόνιμης αποκλιμάκωσης.

Νωρίτερα (στις 11.00), ο κ. Χριστοδουλίδης θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, με τον οποίο θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει θέματα που άπτονται των διμερών σχέσεων Κύπρου – Αιγύπτου, καθώς και περιφερειακά και διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση