ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΥΠΕΞ: Στοχευμένη προσέγγιση ΕΕ στις σχέσεις της με χώρες Νότιας Γειτονίας

Στόχος θα πρέπει να παραμείνει η διασφάλιση συνθηκών ασφάλειας και σταθερότητας στις χώρες της περιοχής, σημείωσε ο κ. Χριστοδουλίδης

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Μια στρατηγική και στοχευμένη προσέγγιση θα πρέπει να έχει η ΕΕ στις σχέσεις της με χώρες της Νότιας Γειτονίας, ήταν η θέση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη σε τηλεδιάσκεψη κρατών – μελών της ΕΕ για το θέμα, ο οποίος σημείωσε ότι στόχος θα πρέπει να παραμείνει η διασφάλιση συνθηκών ασφάλειας και σταθερότητας στις χώρες της περιοχής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Υπουργού Εξωτερικών της Ισπανίας Arancha Gonzalez, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων επί θεμάτων που αφορούν την εμβάθυνση και περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων της ΕΕ με χώρες της Νότιας Γειτονίας, εν όψει και της σχετικής συζήτησης που θα πραγματοποιηθεί κατά το επικείμενο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

«Σε παρέμβασή του, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέδειξε τη σημασία υιοθέτησης μιας στρατηγικής και στοχευμένης προσέγγισης από πλευράς ΕΕ, η οποία να λαμβάνει υπόψη τις βασικές παραμέτρους των σχέσεων με τις χώρες της Νότιας Γειτονίας, τόσο σε θέματα που αφορούν την αναπτυξιακή συνεργασία, όσο και σε ζητήματα που αφορούν τον πολιτικό διάλογο», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι «σημείωσε ότι στόχος θα πρέπει να παραμείνει η διασφάλιση συνθηκών ασφάλειας και σταθερότητας στις χώρες της περιοχής, γεγονός που θα επιτρέψει την αντιμετώπιση επιμέρους κοινωνικών ζητημάτων, όπως η φτώχεια, η ανεργία, και η παροχή κινήτρων και προοπτικής στη νέα γενιά».

Ο ΥΠΕΞ αναφέρθηκε στην ανάγκη υιοθέτησης μιας περιεκτικής προσέγγισης από πλευράς ΕΕ για αντιμετώπιση των νέων δεδομένων που έχουν δημιουργηθεί από την πανδημία του κορωνοϊού, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στις σχέσεις με Αίγυπτο, Λίβανο και Ιορδανία, συμπληρώνεται.

Οι Υπουργοί Εξωτερικών, καταλήγει η ανακοίνωση, «συμφώνησαν όπως παραμείνουν σε επαφή με στόχο τον μεταξύ τους συντονισμό για προώθηση συγκεκριμένων ενεργειών στο πλαίσιο της ΕΕ».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Ευρώπη  | 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

«Απευθύνουμε έκκληση προς όλες τις πλευρές για επίδειξη αυτοσυγκράτησης και για τερματισμό των εχθροπραξιών».

Στήριξη Κύπρου σε Αρμενία

Ο ΥΠΕΞ εξέφρασε προς τον Αρμένιο ομόλογό του τη στήριξη της Κυπριακής κυβέρνησης στις προσπάθειες για ειρηνική επίλυση των ...
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ
X