ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΥΠΜ: Μέχρι την επόμενη εβδομάδα το σχέδιο για άνοιγμα των αεροδρομίων

«Το θέμα είναι να ανοίξουμε τις πτήσεις με τρόπο αποτελεσματικό και παραγωγικό για την οικονομία, χωρίς να επηρεάζουμε τη δημόσια υγεία», είπε ο κ. Καρούσος

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Μέχρι την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί για έγκριση στο Υπουργικό το σχέδιο δράσης για το άνοιγμα των αεροδρομίων, δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος, σημειώνοντας παράλληλα ότι μέχρι στιγμής δεν έχει παρθεί καμία απόφαση.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο κ. Καρούσος είπε ότι έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός για το σχέδιο, πάνω στο οποίο θα στηριχθεί το άνοιγμα των αεροδρομίων. «Το θέμα είναι να ανοίξουμε τις πτήσεις με τρόπο αποτελεσματικό και παραγωγικό για την οικονομία, χωρίς να επηρεάζουμε τη δημόσια υγεία» είπε, λέγοντας ότι αναζητείται η χρυσή τομή.

Εξήγησε ότι για το θέμα εργάζεται ήδη η καθοδηγητική επιτροπή, που αποτελείται από τους Γενικούς Διευθυντές των Υπουργείων Μεταφορών, Οικονομικών, Εξωτερικών και του Υφυπουργείου Τουρισμού, τους ειδικούς της επιδημιολογικής ομάδας που εκπροσωπούν τον Υπουργό Υγείας, καθώς και τη Διευθύντρια του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας.

«Είναι ένα έγγραφο εργασίας, ξεκίνησε η δουλειά και ο στόχος είναι να κατατεθεί στο Υπουργικό μέχρι την επόμενη εβδομάδα για να εγκριθεί» ώστε να ξεκινήσει η σταδιακή άρση των περιορισμών στις πτήσεις, είπε ο κ. Καρούσος.

Ανέφερε εξάλλου ότι στο σχέδιο δράσης θα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα χρονοδιαγράμματα και οι διάφορες φάσεις για την επανέναρξη των πτήσεων, καθώς και οι χώρες με τις οποίες θα αποκατασταθεί η αεροπορική σύνδεση. Στο σχέδιο θα υπάρχουν πρόνοιες για όλη την αλυσίδα του ταξιδιού, συνέχισε ο Υπουργός, ενώ είπε ότι θα καταγράφονται τα μέτρα που θα ισχύουν στα αεροδρόμια, αλλά και οι απαραίτητες αλλαγές στις υποδομές για την τήρηση των μέτρων.

Επίσης, είπε ότι θα ρυθμίζονται οι όροι εισόδου των επιβατών στη Δημοκρατία, όπως για παράδειγμα κατά πόσο θα είναι αναγκαία η εξέταση για κορωνοϊό πριν την επιβίβαση ή κατά την άφιξη, ενώ πρόνοιες θα υπάρχουν και σε ό,τι αφορά την πληρότητα των πτήσεων. «Γίνεται πολύ δουλειά, θα ακούσουμε τους ειδικούς και μετά θα ολοκληρωθεί» η διαδικασία, είπε ο κ. Καρούσος, λέγοντας πως λαμβάνονται όλα τα θέματα υπόψη. Σε κάθε περίπτωση, ο Υπουργός Μεταφορών διευκρίνισε ότι το άνοιγμα των πτήσεων θα γίνει σταδιακά.

Επαναπατρίστηκαν σχεδόν 7.000 άτομα

Σύμφωνα με τον Υπουργό Μεταφορών, από 21 Μαρτίου μέχρι και σήμερα έχουν επαναπατριστεί 6.947 άτομα με πτήσεις που διενεργήθηκαν υπό την αιγίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το πρόγραμμα επαναπατρισμού συνεχίζεται, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να διευθετηθούν πτήσεις από Γαλλία, Ολλανδία και Δανία, είπε ο κ. Καρούσος. Η διαδικασία προχωρά κανονικά και οι επαναπατρισμοί θα συνεχιστούν, όσο δεν υπάρχουν εμπορικές πτήσεις για να επιστρέψει ο κόσμος πίσω, κατέληξε.

Από την πλευρά του ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Δημήτρης Σαμουήλ, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι «είμαστε σε καλό δρόμο σε ό,τι αφορά την υλοποίηση του σχεδιασμού για τον επαναπατρισμό».

Για πρώτη φορά, συνέχισε, το ενδιαφέρον για επαναπατρισμό βάσει των δηλώσεων στην πλατφόρμα connect2cy υπερκαλύπτεται από τις πτήσεις που έχουν προγραμματιστεί για το προσεχές διάστημα και τη διαθεσιμότητα κλινών στην καραντίνα. «Αυτό οφείλεται μεταξύ άλλων και στον πολύ καλό συντονισμό μεταξύ των συναρμόδιων κυβερνητικών υπηρεσιών που εμπλέκονται καθώς και στη σημαντική συμβολή της Hermes στον προγραμματισμό των πτήσεων», κατέληξε ο κ. Σαμουήλ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X