ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 18:26
 

ΥΠΜ: Στόχος η Κύπρος να γίνει κέντρο αερομεταφορών στην Ανατολική Μεσόγειο

Με βάση τα στοιχεία της HermesAirportsLtdαπό το 2013 μέχρι σήμερα έχουν προστεθεί 37 νέες αεροπορικές εταιρείες

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ένας στρατηγικός στόχος του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων είναι η μετατροπή της Κύπρου σε κέντρο αερομεταφορών για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, είπε σε χαιρετισμό στο συνέδριο με θέμα «CyprusAviationin 2040, DesigningaComprehensiveAviationStrategy», που διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, σε συνεργασία με την KRATISTrainingConsultingLtd, η Υπουργός Μεταφορών Βασιλική Αναστασιάδου.

Η κ. Αναστασιάδου πρόσθεσε πως το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, για σκοπούς βελτίωσης της συνδεσιμότητας και της αύξησης της αεροπορικής κίνησης, εφαρμόζει «Πολιτική Ανοικτών Αιθέρων» με τρίτες χώρες, αναφέροντας ότι ο στόχος αυτός υλοποιείται σε συνεχή βάση μέσα από τη διαπραγμάτευση των διμερών συμφωνιών για τις αερομεταφορές, με σκοπό να επιτευχθεί η εξάλειψη των όποιων εμπορικών περιορισμών. Προσφάτως μονογραφήθηκαν νέες αεροπορικές συμφωνίες με τη Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ και την Αυστραλία.

Με βάση τα στοιχεία της HermesAirportsLtdαπό το 2013 μέχρι σήμερα έχουν προστεθεί 37 νέες αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες πραγματοποιούν πτήσεις από και προς τα κυπριακά αεροδρόμια ενώ, ο αριθμός των προορισμών έχει αυξηθεί κατά ογδόντα( 80). Εβδομήντα (70) αεροπορικές εταιρείες εκτελούν δροµολόγια σε 120 προορισµούς και 40 συνολικά χώρες ενώ, πέραν του 50% των δροµολογίων, εξυπηρετούνται µε µια ή δύο πτήσεις την εβδοµάδα. Υπάρχουν δε περαιτέρω περιθώρια, για αύξηση της προσφερόμενης συχνότητας πτήσεων, προς διάφορους προορισμούς, συνέχισε η Υπουργός Μεταφορών.

Περαιτέρω, η κ. Αναστασιάδου ανέφερε πως η βελτιωμένη συνδεσιμότητα της Κύπρου «δεν μας εφησυχάζει, καθώς στόχος μας είναι η περαιτέρω ενίσχυση της συνδεσιμότητας της χώρας μας».

Στη συνέχεια είπε ότι αντιπροσωπεία του Υπουργείου Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων και του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας θα συμμετάσχει φέτος, για πρώτη φορά, στη διάσκεψη ICAN 2019, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO), έχοντας ως κύριο στόχο τη διεξαγωγή πολλαπλών διμερών αεροπορικών διαπραγματεύσεων μεταξύ των συμμετεχόντων κρατών. H διάσκεψη, θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 2-6 Δεκεμβρίου, στην Ιορδανία, συμπλήρωσε.

Η κ. Αναστασιάδου είπε ακόμα ότι στο πλαίσιο της διάσκεψης, η αντιπροσωπεία της Κυπριακής Δημοκρατίας θα συναντηθεί με αντιπροσωπείες άλλων χωρών με σκοπό τη διαπραγμάτευση κειμένων αεροπορικών συμφωνιών και την κατάληξη σε ένα επιθυμητό για την κάθε πλευρά, αποτέλεσμα. Επιπρόσθετα η παρουσία αντιπροσωπείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην εν λόγω διάσκεψη, θα προσφέρει τη δυνατότητα επίλυσης εκκρεμοτήτων σε διμερείς αεροπορικές συμφωνίες, με τρίτες χώρες, και θα προσφέρει ταυτόχρονα, τη δυνατότητα έναρξης διαπραγματεύσεων με χώρες, με τις οποίες η Κύπρος δεν έχει υπογράψει διμερή αεροπορική συμφωνία, συνέχισε.

Η Υπουργός Μεταφορών ανέφερε πως επιπρόσθετα σε εθνικό επίπεδο χρειάζεται να βελτιώσουμε το νομικό/κανονιστικό μας πλαίσιο για να καταστεί η Κύπρος πιο ελκυστική ιδιαίτερα σε ότι αφορά τη χρηματοδότηση και χρηματοδοτική μίσθωση αεροσκαφών (FinancingandLeasingJurisdiction), και επίσης σε ότι αφορά την ανάπτυξη της χώρας μας ως Κέντρου Εγγραφής και Διαχείρισης Αεροσκαφών (Εμπορικών και Ιδιωτικών Τζετ).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Μόνο πρόστιμο σε Παπουλή, Μερκή, Σοφρώνη

«Οι οπαδοί της Ανόρθωσης είναι μάλλον επικίνδυνοι, ίσως και οι χειρότεροι τα τελευταία χρόνια. Παλιά ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  18:39

ΥΠΕΣ: Θέλουμε να περιορίσουμε τους οικονομικούς μετανάστες

«Όταν έρθουν στην Κύπρο (στην μισή μας πατρίδα) ακόμα 100,000 Άραβες Πακιστανοί και Αφρικανοί σε λίγα ...»
Leon  |  18:31

Ανέβηκαν 12 σεντ τα καύσιμα σε ένα χρόνο

«Την ίδια ώρα, μερίδα κόσμου που θέλει να κατευνάσει τις ανησυχίες περί αύξησης των τιμών -όπως το Υπουργείο- ...»
YIANNOULIS  |  14:15

Ανέβηκαν 12 σεντ τα καύσιμα σε ένα χρόνο

«Το Κράτος, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΙΔΕΙ στους πολίτες !!! ΠΑΝΤΑ πέρνει, πέρνει ΠΕΡΝΕΙ !!!!!!!»
YIANNOULIS  |  14:02

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X