ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΥΠΟΙΚ - Στο Λουξεμβούργο για τις συνεδριάσεις του Eurogroup και Ecofin

Τι βρίσκεται στην ατζέντα

ΚΥΠΕ

Στο Λουξεμβούργο μεταβαίνει ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης για να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin, που θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα και Τρίτη, 4-5 Απριλίου 2022.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια του Eurogroup μεταξύ άλλων, οι υπουργοί θα συζητήσουν για τον βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο αντίκτυπο στην ευρωζώνη από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, θα ενημερωθούν από την ΕΚΤ για το ψηφιακό ευρώ και θα συζητήσουν τις εξελίξεις στη στεγαστική αγορά της ευρωζώνης και τις επιλογές πολιτικής.

Οι υπουργοί θα συζητήσουν επίσης στο Ecofin για τις οικονομικές και χρηματοοικονομικές συνέπειες των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Ρωσία. Επιπλέον θα συζητήσουν την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μεταφορά στο δίκαιο της ΕΕ της παγκόσμιας συμφωνίας που επιτεύχθηκε σε επίπεδο ΟΟΣΑ, με την οποία οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες θα υπόκεινται σε ελάχιστο φορολογικό συντελεστή ύψους 15%.

Στη συνέχεια θα συζητήσουν το θέμα της ενίσχυσης της Ευρωπαϊκής χρηματοοικονομικής αρχιτεκτονικής για την ανάπτυξη χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα τις ανάγκες που δημιουργούν οι τρέχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις.

Τέλος αναμένεται ότι θα εκδώσουν συμπεράσματα σχετικά με τη στρατηγική αυτονομία της ΕΕ όσον αφορά οικονομικά και δημοσιονομικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Σχεδόν κάθε τύπου πολίτης είναι υποψήφιος για τις Δημοτικές εκλογές - Αθάνατες παραμένουν οι κάρτες
Του Γιάννη Ιωάννου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ