ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπόνοιες για κύκλωμα εντός της ΚΟΠ για τα «στημένα»

Ο αντιπρόεδρος της ΚΟΠ απέρριψε τις υπόνοιες για κύκλωμα, τονίζοντας ότι επιθυμία και απαίτηση της ΚΟΠ από την πολιτεία είναι η εξιχνίαση αυτών των υποθέσεων

Της Ιωάννας Κυριάκου

Υπόνοιες για κύκλωμα εντός της ΚΟΠ ακούστηκαν ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής η οποία συνεδριάζει σήμερα για να εξετάσει τις καταγγελίες του πρώην Πρόεδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, κατά του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, για παρέμβαση στο έργο του και συγκεκριμένα στη διερεύνηση για φιλικούς αγώνες που είχαν στοιχηματική δραστηριότητα.

Σε ερώτηση του βουλευτή του ΑΚΕΛ, Γιώργου Λουκαΐδη, αν υπήρξε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές για τη διερεύνηση κόκκινων φακέλων, το μέλος και ερευνώντας λειτουργός της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, Χάρης Σαββίδης, απάντησε: «δυστυχώς, παρά τις δημόσιες τοποθετήσεις, στη δική μας περίπτωση ο δρόμος ήταν μοναχικός, δεν είχαμε στήριξη ούτε συνεργασία από άλλες Αρχές, πλην της Αστυνομίας και σε κάποιο βαθμό, μετά τα πορίσματα, από τη Νομική Υπηρεσία. Φυσικά, η μη συνεργασία δεν μας εμπόδισε στο να εξεύρουμε άλλους τρόπους για να πάρουμε τα απαραίτητα στοιχεία. Προφανώς, ούτε με την ΚΟΠ θέλαμε να έχουμε συνεργασία διότι τα στοιχεία που είχαμε ενώπιον μας την καθιστούσαν υπό διερεύνηση από εμάς».

Παράλληλα, ο κ. Σαββίδης γνωστοποίησε ότι είχε παλαιότερα λάβει τηλεφώνημα από υψηλόβαθμο αξιωματούχο της UEFA ο οποίος του παραπονέθηκε γιατί η Επιτροπή Δεοντολογίας είπε δημόσια ότι έλαβε κόκκινο φάκελο από την UEFA. «Το γεγονός αυτό με ξάφνιασε γιατί θεωρούσα ότι η UEFA ήταν μαζί μας, στη συνέχεια όμως διαπίστωσα ότι το παράπονο ήταν συνέχεια παραπόνων από την ΚΟΠ επειδή η UEFA στέλνει και σε εμάς τους φακέλους και όχι μόνο στην Ομοσπονδία», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τον αριθμό των κόκκινων φακέλων που διερευνήθηκαν από την Επιτροπή, ο κ. Σαββίδης είπε ότι είχε ξεκινήσει να δομείται η έρευνα αλλά ένεκα των εξελίξεων με παραιτήσεις, αποδεκατισμό της Επιτροπής και τα θέματα που προέκυψαν με άλλα τα πορίσματα όπως αυτό του κ. Παπασταύρου, δεν κατέστη δυνατόν να προχωρήσει η διερεύνηση. Κληθείς να πει εάν εννοεί ότι εκ πρώτης διέκρινε πως υπήρχε κύκλωμα εντός της ΚΟΠ, ο κ. Σαββίδης είπε «βεβαίως αυτά που αναφέρω εκεί παραπέμπουν».

Σημειώνεται ότι ο αντιπρόεδρος της ΚΟΠ, Νικ Νικολάου, απέρριψε τις υπόνοιες για κύκλωμα, τονίζοντας ότι επιθυμία και απαίτηση της ΚΟΠ από την πολιτεία είναι η εξιχνίαση αυτών των υποθέσεων. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Ιωάννας Κυριάκου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση