ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υπόθεση μικρής Άσια: «Ντροπή σας» - Βολές από τ/κ Μέσα

Η υπόθεση της μικρής Άσια προκαλεί πολιτικούς κλυδωνισμούς στα κατεχόμενα

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Η υπόθεση της μικρής Άσια, η οποία απασχολεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης προκαλεί πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα. Η τουρκοκυπριακή ηγεσία δέχεται από τα τ/κ μέσα και τους τ/κ αντιπολιτευόμενους κύκλους αυστηρή κριτική για την αναποτελεσματικότητα της στην όλη υπόθεση. Για πρώτη φορά αυστηρή κριτική δέχεται και η τουρκική κυβέρνηση για τον ρόλο της στην υπόθεση της μικρής Άσια.

Ως γνωστόν, η μικρή Τουρκοκύπρια ταξίδεψε χθες από την Άγκυρα στην Λάρνακα με ένα ελληνικό αεροσκάφος που ναύλωσε η Κύπρος. Στην συνέχεια, η Άσια μεταφέρθηκε στο «Μακάρειο» όπου ξεκινά η θεραπεία της. Η οικογένεια της Άσια ευχαρίστησε την κυπριακή κυβέρνηση για την έγκαιρη διαμεσολάβηση και εστίασε στην περίπτωση της μικρής Τουρκοκύπριας, η οποία αντιμετωπίζει την ασθένεια «SMA Τύπος-1». Τα τ/κ μέσα χθες μετέδωσαν ότι αναμένεται ειδικό φάρμακο από τις ΗΠΑ για την θεραπεία της Άσια.

Αυστηρή κριτική, η υπεράσπιση της τ/κ ηγεσίας

Χθες το απόγευμα, την ώρα που η μικρή Άσια τραβούσε τον δρόμο του «Μακαρείου», στα κατεχόμενα η «κυβέρνηση» δεχόταν αυστηρή κριτική. Όπως πληροφορείται η «Κ», ακόμη και οι ίδιοι οι κύκλοι της τ/κ Δεξιάς δεν έκρυψαν την απογοήτευση τους απέναντι στην αναποτελεσματικότητα της τ/κ πλευράς και της Άγκυρας απέναντι στο δράμα που βιώνει η Άσια και η οικογένεια της.

Εξαιτίας της αυστηρής κριτικής, χθες το βράδυ ο «Υπουργός Υγείας» προέβη σε δηλώσεις και επιχείρησε να στείλει το μήνυμα ότι «Τουρκία και τ/κ πλευρά κατέβαλλαν κάθε είδους προσπάθεια για την Άσια».

«Ιδίως ως Υπουργείο Υγείας και κυβέρνηση, έχουμε παράσχει κάθε είδους υποστήριξη, με την συνεργασία της τουρκικής πρεσβείας και του τουρκικού υπουργείου Υγείας, για το παιδί μας, την Άσια Πόλατλι, η οποία πάσχει από «SMA». Με λύπη μου παρακολουθώ ότι κυκλοφορεί η φήμη ότι δεν μας ενδιαφέρει η κατάσταση της υγείας και η θεραπεία του μωρού», αναφέρει το σχετικό ανακοινωθέν του Ουνάλ Ουστέλ.

Βολές τ/κ τύπου κατά της τ/κ ηγεσίας

Η παρέμβαση του «Υπουργού Υγείας» δεν κατεύνασε το κύμα οργής και προβληματισμού στην τ/κ κοινότητα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της «Κίμπρις Ποστασί», ένα τ/κ μέσο που διατηρεί οδούς επικοινωνίας με την τ/κ ηγεσία και την Τουρκία, η οποία με ένα σχετικό άρθρο της σήμερα ασκεί δριμύτατη κριτική στην Άγκυρα και στην «κυβέρνηση» για την υπόθεση της μικρής Τουρκοκύπριας. «Ντροπή σας! Τώρα πια ακόμη και αν ξοδεύεται 2,5 τρις. δολάρια αντί τα 2,5 εκατομμύρια δολάρια για τη θεραπεία της Άσια μας, δεν θα μπορούσατε να καλύψετε αυτή την ντροπή και δεν θα πείθατε τον λαό αυτής της χώρας ότι υπάρχει ένα τουρκικό κράτος σε αυτό το νησί», καταλήγει το σχετικό άρθρο του μέσου ενημέρωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

T/κ μέσα και τ/κ αντιπολιτευόμενoι κύκλοι, δυσαρεστήθηκαν που η Κ.Δ. θα βοηθήσει το κορίτσι! Γκρεμιστείτε ρε!

ΑΚΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση