ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπουργός Υγείας: Ανακοίνωσε την επέκταση των νεογνικών προγραμμάτων

Παρευρέθη στην εκδήλωση Stroller walk, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Φίλων του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής «Αμερίκος Αργυρίου»

ΚΥΠΕ

Την επέκταση των νεογνικών προγραμμάτων και την παροχή δωρεάν εξέτασης για περισσότερα νοσήματα ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας.

Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση Stroller walk, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Φίλων του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής «Αμερίκος Αργυρίου», ο Υπουργός είπε ότι τα Νεογνικά Προληπτικά Προγράμματα που παρέχονται μέσω του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής, είναι προγράμματα που θα δώσουν ένα καλύτερο ξεκίνημα στην ζωή των παιδιών, μειώνοντας τον κίνδυνο σοβαρής επίπτωση στην υγεία τους.

Η προσφορά του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής αποτελεί σημείο αναφοράς στην χώρα μας, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι μέσω των τριών ανιχνευτικών προγραμμάτων που προσφέρονται δωρεάν στις εγκυμονούσες μητέρες και στα νεογνά, στοχεύεται η έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη των παθήσεων που οδηγούν τα παιδιά σε νοητικές και σωματικές μειονεξίες.

Τα προληπτικά ανιχνευτικά προγράμματα αφορούν τον προγεννητικό έλεγχο για ανίχνευση χρωμοσωμικών ανωμαλιών, όπως το σύνδρομο DOWN, τα προγράμματα προληπτικού ελέγχου νεογνών για διάγνωση ανωμαλιών του μεταβολισμού και το ανιχνευτικό πρόγραμμα ακοής.

Όπως είπε ο Υπουργός, τα Προγράμματα συμβάλλουν στον εντοπισμό και αντιμετώπιση εγκαίρως ενός σημαντικού αριθμού ανωμαλιών, συμβάλλοντας στην διασφάλιση της ποιότητας ζωής των περιστατικών αλλά και των οικογενειών τους, καθώς αν δεν αντιμετωπίζονταν έγκαιρως θα παρουσίαζαν πολλαπλά προβλήματα.

«Το Υπουργείο Υγείας αναγνωρίζεί την αναγκαιότητα και την ωφέλεια της έγκαιρης ανίχνευσης και γι’ αυτό προωθεί την επέκταση των νεογνικών προγραμμάτων και την παροχή δωρεάν εξέτασης για επιπρόσθετα νοσήματα» πρόσθεσε.

Ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα αυτό, αναμένεται να εξαγγελθεί τον επόμενο χρόνο και θα στηρίζεται στην συνεργασία του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής, του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και του Νοσοκομείου Αρχιεπισκόπου Μακαρείου ΙΙΙ, κέντρα, όπως είπε, αδιαμφισβήτητής υψηλής εμπειρογνωμοσύνης.


 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση