ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Προδρόμου προς Άντρο: Είναι σε άλλα καθεστώτα που καταπατούνται συστηματικά τέτοιες ελευθερίες

«Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν συγκροτημένες πολιτικές δυνάμεις που να ευνοούν την αγνόηση ή και παραβίαση θεσπισμένων Κανονισμών, ιδιαίτερα μάλιστα από διευθυντικά στελέχη»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Διευθυντικά στελέχη στο Δημόσιο μπορεί να χρειαστεί να κριθούν ως προς την επιτέλεση των διευθυντικών καθηκόντων τους, στη βάση των Κανονισμών και αυτό δεν εξαρτάται από αποφάσεις της πολιτικής αρχής, αναφέρει, σε γραπτή δήλωσή του σχετικά με δηλώσεις του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου

«Θέλω να αναφερθώ σε χτεσινές δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ κ. Άντρου Κυπριανού σχετικά με μια από τις διοικητικές έρευνες που διεξάγεται για διευθυντικά στελέχη της Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας. Θα επαναλάβω αποκαθιστώντας τυχόν λανθασμένες εντυπώσεις ότι σε τέτοιες έρευνες δεν κρίνεται η ελευθερία της έκφρασης, δηλαδή είτε οι απόψεις και ιδέες είτε και η καλλιτεχνική δημιουργία κανενός», προσθέτει.

Εξάλλου, αναφέρει ο κ. Προδρόμου, η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος που διασφαλίζει πλήρως την ελευθερία της έκφρασης όπως και όλες τις άλλες ελευθερίες.

«Έχουμε αγωνιστεί για να το πετύχουμε αυτό. Είναι άλλα καθεστώτα στα οποία απειλούνται ή και καταπατούνται συστηματικά τέτοιες ελευθερίες. Εν προκειμένω, διευθυντικά στελέχη στο Δημόσιο μπορεί να χρειαστεί να κριθούν ως προς την επιτέλεση των διευθυντικών καθηκόντων τους, στη βάση των Κανονισμών και αυτό δεν εξαρτάται από αποφάσεις της πολιτικής αρχής», σημειώνει.

Είναι σαφές, αναφέρει ο κ. Προδρόμου, πως είναι ένα πράγμα η αδιαφιλονίκητη προσωπική ελευθερία της έκφρασης και της καλλιτεχνικής δημιουργίας του κάθε πολίτη και άλλο πράγμα υποχρεώσεις και καθήκοντα που μπορεί να προκύπτουν από την ανάληψη θέσεως και την ενάσκηση καθηκόντων διεύθυνσης σχολείου.

«Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν συγκροτημένες πολιτικές δυνάμεις που να ευνοούν την αγνόηση ή και παραβίαση θεσπισμένων Κανονισμών, ιδιαίτερα μάλιστα από διευθυντικά στελέχη. Εξάλλου, δεν είναι ούτε ο Υπουργός ούτε η σημερινή κυβέρνηση που έχουν θεσπίσει τους Κανονισμούς που ισχύουν. Πράγματι, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, όπως το σημειώνει και ο κ. Κυπριανού, ακολουθεί σε τέτοια ζητήματα τις κατευθύνσεις και υποδείξεις της Νομικής Υπηρεσίας και δεν θα έπρεπε, νομίζω, να υπάρχει αντίρρηση επί τούτου», προσθέτει.

Ο κ. Προδρόμου αναφέρει, επίσης, ότι είναι ανώφελο τέτοια ζητήματα να κρίνονται με στενή κομματική λογική, «όπως μπορεί να αφήνεται να εννοηθεί από επαναλαμβανόμενες παρεμβάσεις του ΑΚΕΛ ειδικά γι’ αυτή την περίπτωση».

«Η αμφισβήτηση των θεσπισμένων κανόνων και της προβλεπόμενης υπευθυνότητας και λογοδοσίας, με κριτήριο την πολιτική ή κομματική τοποθέτηση, που δυστυχώς κάποτε έφτασε και στο σημείο να αμφισβητούνται με πολιτικές κινητοποιήσεις αποφάσεις δικαστηρίων για πολύ σοβαρά αδικήματα όπως η κατάχρηση από ταμείο συντάξεων, είναι πρακτικές που θα πρέπει να εγκαταλείψουμε σε ένα σύγχρονο δημοκρατικό κράτος δικαίου, το οποίο εξασφαλίζει τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες, χωρίς αυθαιρεσία καμίας εξουσίας, κρατικής, κομματικής, διοικητικής ή όποιας άλλης», καταλήγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Σε πίεση ο Κόκκινος

Σε πίεση ο Κόκκινος

Ενοχλημένος εδώ και μέρες ο Πρόεδρος τη στιγμή που ο Αβέρωφ Νεοφύτου τον άδειασε ευσχήμως
Της Μαρίνας Οικονομίδου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ