ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΥΠΥΓ-ΔΗΣΥ: Κοινός στόχος η αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας

H κ. Κανάρη είχε συνάντηση με την κ. Δημητρίου στην παρουσία Βουλευτών και στελεχών του κόμματος

ΚΥΠΕ

Κοινός στόχος ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στον τόπο, συμφωνήθηκε κατά τη συνάντηση της Υπουργού Υγείας Δρ Πόπης Κανάρη, με την Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αννίτα Δημητρίου, ανακοινώθηκε την Τρίτη.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η κ. Κανάρη είχε συνάντηση με την Πρόεδρο του ΔΗΣΥ στην παρουσία Βουλευτών και στελεχών του κόμματος.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ανταλλάγησαν απόψεις για διάφορα ζητήματα «και συμφωνήθηκε πως ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στον τόπο μας, αποτελεί κοινό στόχο», αναφέρεται.

Προστίθεται, πως, όπως σημείωσε στο πλαίσιο της συνάντησης η Υπουργός, «η βελτίωση του ΓεΣΥ, μια από τις μεγαλύτερες κοινωνικές μεταρρυθμίσεις στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο κλείνει σε δύο μέρες, τέσσερα χρόνια ζωής, αποτελεί για το Υπουργείο Υγείας ύψιστη προτεραιότητα».

Η Δρ Κανάρη αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλονται για βελτίωση της εικόνας των δημόσιων νοσηλευτηρίων με έμφαση στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών από τα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ), σημειώνεται.

Ενημέρωσε παράλληλα για τα προγράμματα του Υπουργείου Υγείας στον τομέα της προληπτικής ιατρικής όπως και για σειρά νομοσχεδίων που θα προωθηθούν προς ψήφιση, προστίθεται.

Τέλος, όπως αναφέρεται, η Υπουργός, επεσήμανε πως προσβλέπει σε μια ειλικρινή και ουσιαστική συνεργασία με τον Δημοκρατικό Συναγερμό, όπως και με τις άλλες κοινοβουλευτικές δυνάμεις, με στόχο την προώθηση και ψήφιση νομοσχεδίων που αποσκοπούν στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον Κύπριο ασθενή.

Εξάλλου, ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, αναφέρει ότι ένα από τα σημεία τα οποία υπογράμμισε η κ. Δημητρίου ήταν «η δεδομένη θέση του Δημοκρατικού Συναγερμού για βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών του ΓεΣΥ και παροχή ίσων ευκαιριών ποιοτικής περίθαλψης για όλους τους συμπολίτες μας, διασφαλίζοντας παράλληλα τη μεγαλύτερη κοινωνική κατάκτηση στον τόπο».

Η κ. Δημητρίου διαβεβαίωσε ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα τηρήσει προς αυτήν κατεύθυνση υπεύθυνη στάση, αναφέρεται.

«Κοινή κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε η αντίληψη πως θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές τέτοιες στο ΓεΣΥ που δεν θα επηρεάζουν τη φιλοσοφία του όμως θα αντιμετωπίζουν στρεβλώσεις, θα επιλύουν προβλήματα και βεβαίως θα διασφαλίζουν την οικονομική βιωσιμότητά του», προστίθεται. Καταλήγοντας, η ανακοίνωση αναφέρει ότι, ως Δημοκρατικός Συναγερμός θα αναμένουν τις προτάσεις της Κυβέρνησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΔΗΣΥ  |  Υγεία  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση