ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ζητά ενίσχυση της Εθνικής Φρουράς η Δημοκρατική Παράταξη

Με αφορμή την ανακοίνωση της Τουρκίας για δημιουργία αεροπορικής βάσης στα κατεχόμενα για μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ανακοίνωση εξέδωσε η Δημοκρατική Παράταξη με την οποία τονίζει την ανάγκη ενίσχυσης της Άμυνας και της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου μετά την ανακοίνωση του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για τη δημιουργία αεροπορικής βάσης στα κατεχόμενα «για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Τουρκίας» .

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν το έκανε για ακόμη μια φορά ξεκάθαρο: Τα όπλα της Τουρκίας στην Κύπρο θα ενισχύονται και θα εκσυγχρονίζονται με κάθε ευκαιρία. Αυτόν τον σκοπό εξυπηρετεί η λειτουργία τουρκικής βάσης με drones σύγχρονου πολέμου στα κατεχόμενα, με την εξήγηση Ερντογάν να είναι και πάλι η ίδια, βάζοντας μπροστά την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων: «Σε περίπτωση που υπάρξει οποιαδήποτε επίθεση στην περιοχή, πρέπει η Τουρκία να είναι ισχυρή» τόνισε.

Ως Δημοκρατική Παράταξη – Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων σημειώνουμε ότι δεν μας ξενίζει, ούτε μας εκπλήττει η αόρατη απειλή που δήθεν διαισθάνεται ο Ερντογάν στα κατεχόμενα, την οποία μάλιστα με μαεστρία χρησιμοποιεί ως εξοπλιστικό άλλοθι της Τουρκίας στο νησί μας. Άλλωστε ο Ερντογάν δεν χρειάστηκε ρεαλιστικές δικαιολογίες για να επέμβει στρατιωτικά στη Συρία, στη Λιβύη ή στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Η Τουρκία με τη συμπεριφορά της εξανεμίζει κάθε ελπίδα για επίτευξη προόδου και εξεύρεση διευθέτησης στο Κυπριακό ή στα καυτά ζητήματα της Ανατολικής Μεσογείου. Υπό την συνεχή απειλή όπλων, οι μόνες διευθετήσεις που επιτυγχάνονται είναι αυτές που επιδιώκει αυτός που έχει τα όπλα στην κατοχή του.

Παραμένουμε πάντοτε σταθεροί στηρίζοντας τις προσπάθειες για διεξαγωγή ειρηνικού διαλόγου και εξεύρεση λύσης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, όπως αυτή περιγράφεται από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Ενόσω, όμως, συνεχίζεται η παράνομη τουρκική κατοχή και απειλείται το μέλλον του λαού μας, η αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των ενόπλων μας δυνάμεων, παράλληλα με την αμυντική διπλωματία, μακριά από κομματικές αντιπαραθέσεις, αποτελεί χρέος της Πολιτείας. Μια αξιόμαχη και αξιόπιστη Εθνική Φρουρά, ως δύναμη αποτροπής και άμυνας, αποτελεί παράγοντα ασφάλειας, σταθερότητας και ανάπτυξης, ενισχύοντας παράλληλα και τη διαπραγματευτική μας θέση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση