ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βραβείο Παραδοσιακού Προϊόντος: Μέλι Apianthos, Bio-Solea

Πυκνό, μεστό, θαυμάσιο μέλι

Του Γιάννη Αδειλίνη

Του Γιάννη Αδειλίνη

Η εταιρεία Bio-Solea, που δημιουργήθηκε το 2021 από τον Χρύσανθο Χατζηγιάννη παράγει το μέλι Apianthos. Ο επιχειρηματίας και λάτρης της φύσης σχεδιάζει να λειτουργήσει και ένα ολιστικό κέντρο ευεξίας πάνω από τη Γαλάτα, όπου το μέλι και τα παράγωγά του θα έχουν ουσιαστικό ρόλο. Η ονομασία Apianthos συνδέει το λατινικό apis, που είναι η μέλισσα, με την ελληνική λέξη άνθος. «Όραμά μας να δείξουμε ότι δουλεύοντας με τη φύση λαμβάνεις εξαιρετικά αποτελέσματα για το περιβάλλον και την ποιότητα των προϊόντων», λέει ο διευθυντής της εταιρείας, Nicolas Netien.

Η αγάπη και το πάθος του μελισσοκόμου Βλαδίμηρου Κιουρζίδη για τα θαυματουργά έντομα γαλουχήθηκε δίπλα στον «καθηγητή» Dominique Micheletto, έναν από τους πρώτους μελισσοκόμους με περιβαλλοντικές ανησυχίες, που δραστηριοποιήθηκε στην Κύπρο με γνώση, μεράκι και επιμονή στις σωστές μεθόδους για την παραγωγή ποιοτικού μελιού. Ο Βλαδίμηρος διατηρεί μικρά μελισσοκομεία 15-18 κυψελών «για να μπορούν οι μέλισσες να ζήσουν μόνες τους». Τις 200 κυψέλες του τις τοποθετεί σε ορεινές περιοχές της Σολιάς, της Μαραθάσας και της Μαδαρής, κυνηγώντας την ανθοφορία και τη μελιτοτροφία και βγάζει ένα μέλι σύνθετο, με ποικιλία γεύσεων ανάλογη με τον τρύγο και την περιοχή. Κάνει βασιλοτροφία, αφήνει με ευσυνειδησία μέλι στις κυψέλες για να τραφούν οι μέλισσες, δεν τους βάζει ζάχαρη, ούτε καπνίζει τις κυψέλες για τις οποίες φροντίζει να είναι σχετικά νέες κατασκευές.

Το Apianthos είναι το πρώτο ιχνηλάσιμο μέλι στον κόσμο και ο καταναλωτής, σαρώνοντας το QR code της συσκευασίας, αποκτά πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία παραγωγής του. «Το λογότυπό του απεικονίζει μια μέλισσα να βουτάει στο άνθος για να συλλέξει το νέκταρ, με τα φτερά να σχηματίζουν το σύμβολο της καρδιάς», συμπληρώνει η Appios Creative Studio, που σχεδίασε την ετικέτα. Ένα εξαιρετικό βιολογικό μέλι που ομόφωνα εντυπωσίασε στην τυφλή γευσιγνωσία του περιοδικού, συγκεντρώνοντας τη μεγαλύτερη βαθμολογία.

ΜΕΛΙ APIANTHOS

Γαλάτα, επαρχία Λευκωσίας
apianthos.com

ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ
Το βραβευμένο μέλι Apianthos διατίθεται αποκλειστικά από την ιστοσελίδα της εταιρείας apianthos.com.

Φωτογραφίες Ντέμης Σιρανίδης
Βίντεο Στέλιος Στεφάνου

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

Μια συνάντηση σε ένα αεροδρόμιο οδηγεί σε μια έντονη, παθιασμένη σχέση, σε γάμο, σπίτι, δουλειά και οικογένεια - όλα φυσιολογικά ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΘΕΑΤΡΟ-ΧΟΡΟΣ