ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βραβείο προϊόντος ευρείας κατανάλωσης

Στην εταιρεία Γρηγορίου Β.Ε. ΛΤΔ για τα Αλλαντικά Γρηγορίου

Του Γιάννη Αδειλίνη

Του Γιάννη Αδειλίνη

Βίντεο Στέλιος Στεφάνου - Φωτογραφίες Νέαρχος Παναγιώτου

Τα Αλλαντικά Γρηγορίου ανατρέπουν την εντύπωση ότι τα προϊόντα μαζικής κατανάλωσης, τα βιομηχανική δηλαδή, είναι συνήθως κατώτερης ποιότητας από τα αντίστοιχα μικρότερων εταιρειών. Μερικά από τα αλλαντικά τους είναι από τα καλύτερα της αγοράς.

Η επιχείρηση ιδρύθηκε το 1976 από τους αδερφούς Κώστα, Σπύρο και Γρηγόρη Γρηγορίου στην Ποταμίτισσα στην Πιτσιλιά, έχοντας ήδη μια τριαντάχρονη εμπειρία παραγωγής αλλαντικών σε βιοτεχνική βάση. Εκτός από τα παραδοσιακά κυπριακά, παράγει και μια μεγάλα γκάμα τύπου ευρωπαϊκών αλλαντικών, έχει μπει στον τομέα του έτοιμου για ψήσιμο φαγητού, πρόσθεσε σχετικά πρόσφατα τα all natural αλλαντικά με 100% φυσικά συστατικά και μια σειρά προϊόντων χωρίς κρέας για vegans, ακολουθώντας τις σύγχρονες διατροφικές τάσεις. «Προσπαθούμε να χρησιμοποιούμε κυπριακό κρέας, το χοιρινό μας είναι κατά 80% κυπριακό, στηρίζοντας την τοπική κτηνοτροφία» λέει ο συνδιευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ανδρέας Γρηγορίου, ο οποίος ανήκει στη δεύτερη γενιά της οικογενείας. Η ετήσια παραγωγή αλλαντικών φτάνει τους 2.700 τόνους, δηλαδή το 35% της εγχώριας αγοράς, ενώ η εταιρεία παράγει επιπλέον 300 τόνους κρεατοσκευάσματα. Ο κύκλος εργασιών της ξεπερνά τα 20 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, το 3% έρχεται από τις εξαγωγές και απασχολεί 125 άτομα. Από την αρχή της πανδημίας εφάρμοσαν το υγειονομικό πρωτόκολλο. «Διασφαλίζουμε την υγεία των ανθρώπων μας και διατηρούμε την παραγωγική μας ικανότητα χωρίς να θυσιάζεται η ασφάλεια, η υγεία και η ποιότητα των προϊόντων» συμπληρώνει ο κ. Γρηγορίου. Τα Αλλαντικά Γρηγορίου για τα επόμενα χρόνια προγραμματίζουν σημαντικές επενδύσεις σε μηχανήματα και εξοπλισμό για βελτίωση της παραγωγικότητας «με στόχο τη διατήρηση και την ενίσχυση της ηγετικής θέσης που έχουμε στην αγορά».

ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
Ελλάδος 63, 4182 Ύψωνας, Λεμεσός
Τ/ 25393238, www.grigoriou.com.cy

ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ
Τα βραβευμένα Αλλαντικά Γρηγορίου βρίσκουμε σε όλες τις υπεραγορές και σε πολλές φρουταρίες παγκύπρια.

 

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

Μια συνάντηση σε ένα αεροδρόμιο οδηγεί σε μια έντονη, παθιασμένη σχέση, σε γάμο, σπίτι, δουλειά και οικογένεια - όλα φυσιολογικά ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΘΕΑΤΡΟ-ΧΟΡΟΣ