ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

"Common Ground - Κοινός Τόπος" το σύνθημα Λάρνακας για Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης

Η εικαστική παρέμβαση Common Ground θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Μαΐου και συνοδεύεται από μια σειρά καλλιτεχνικών δράσεων

ΚΥΠΕ

Ο Οργανισμός Λάρνακα 2030 ανακοίνωσε την Κυριακή 12 Μαϊου το κεντρικό σύνθημα της υποψηφιότητας της πόλης για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Σε δελτίο Τύπου του Οργανισμού αναφέρεται ότι η ανακοίνωση του κεντρικού θέματος «Common Ground – Κοινός Τόπος» πραγματοποιήθηκε με μια δράση που φέρνει όλες τις Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης στο κέντρο της Λάρνακας. "Πρόκειται για μιας μεγάλης κλίμακας εικαστική παρέμβαση στις βιτρίνες των καταστημάτων του ιστορικού κέντρου, μέσα από την οποία παρουσιάζονται όλες οι Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης από την αρχή του θεσμού το 1985 μέχρι το 2028», σημειώνεται.

Η δράση «είναι ο καρπός της συνεργασίας της Ομάδας Εργασίας Αρχιτεκτονικής και Design του Λάρνακα 2030 με τον Σύλλογο Καταστηματαρχών Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου και γίνεται με αφορμή τους εορτασμούς για την Ημέρα της Ευρώπης και την επέτειο των 20 ετών από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Πέραν των 150 ατόμων, καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες, σχεδιαστές και καταστηματάρχες, δούλεψαν συστηματικά για μήνες ώστε να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί ένα έργο που γεμίζει το κέντρο της πόλης με τέχνη, έκφραση και αισιοδοξία», αναφέρεται στο δελτίο Τύπου.

Σημειώνεται ότι «η εικαστική παρέμβαση Common Ground θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Μαΐου και συνοδεύεται από μια σειρά καλλιτεχνικών δράσεων στον δημόσιο χώρο, όπως urban games, θέατρο, μουσική κτλ, που πραγματοποιούνται τα Σαββατοκύριακα. Στόχος είναι το κοινό κάθε ηλικίας να βιώσει με ένα νέο τρόπο το ιστορικό κέντρο της Λάρνακας».

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση