ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:49
 

Εγκαίνια Κυπριακού Περιπτέρου στην 58η Μπιενάλε Βενετίας

Η επίσημη Τελετή Απονομής των Βραβείων της 58ης διοργάνωσης έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο

Δελτίο Τύπου

Τα εγκαίνια της έκθεσης του Κυπριακού Περιπτέρου «Χριστόφορος Σάββα: Πρόωρα, Ξανά» στην 58η Μπιενάλε Βενετίας, με επιμελητή τον Jacopo Crivelli Visconti, πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή, 10 Μαΐου στις 11:00πμ, στην παρουσία πολλών επισκεπτών. Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων έγινε και η παρουσίαση των τριών εκδόσεων που συνοδεύουν την έκθεση και τις σχετικές δράσεις που είχαν προηγηθεί:

- Χριστόφορος Σάββα, Πρόωρα Παρών, εκδόσεις Hatje Cantz, Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, 2019,

- Χριστόφορος Σάββα: Πρόωρα, Ξανά, εκδόσεις BOM DIA BOA TARDE BOA NOITE, Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, 2019,

- Η Μνήμη του Αρχείου: ο Χριστόφορος Σάββα στον Κυπριακό Τύπο & Λογοτεχνικά Περιοδικά, 1954–1968), εκδόσεις BOM DIA BOA TARDE BOA NOITE, Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, 2019. *

Η επίσημη Τελετή Απονομής των Βραβείων της 58ης διοργάνωσης έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο, 11 Μαΐου 2019, στο Ca’ Giustinian. Κατά τη διάρκεια της τελετής, η Διεθνής Κριτική Επιτροπή απένειμε στην Κύπρια εικαστικό Χάρις Επαμεινώνδα το εξαιρετικά τιμητικό βραβείο του Αργυρού Λέοντα Υποσχόμενου Νεαρού Καλλιτέχνη για τη συμμετοχή της στις κύριες εκθέσεις της Μπιενάλε, υπό την επιμέλεια του φετινού Διευθυντή, Ralph Rugoff.

Η συμμετοχή της Κύπρου στην 58η Διεθνή Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης – Μπιενάλε Βενετίας με το γενικό τίτλο May You Live in Interesting Times συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου και το Point Centre for Contemporary Art, Λευκωσία.

Υπενθυμίζεται ότι στο περίπτερο της Λιθουανίας αποφάσισε η κριτική επιτροπή της 58ης Μπιενάλε εικαστικών της Βενετίας να απονείμει το πρώτο βραβείο εθνικής συμμετοχής, ενώ τον αντίστοιχο Χρυσό Φοίνικα για τον καλύτερο καλλιτέχνη δόθηκε στον Αμερικανό καλλιτέχνη Άρθουρ Τζάφα, με τον Αργυρό Φοίνικα για τον πιο ελπιδοφόρο καλλιτέχνη να απονέμεται στην Κύπρια καλλιτέχνιδα Χάρις Επαμεινώνδα. Η ειδική Εύφημος για το εθνικό περίπτερο δόθηκε αντίστοιχα στο περίπτερο του Βελγίου.

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ

Associazione Culturale Spiazzi, Castello 3865, 30122 Βενετία (Στάση Αrsenale)

Ωρες λειτουργίας: Τρίτη-Κυριακή, 10:00 – 18:00, Δευτέρα κλειστό

info@cyprusinvenice.org, press@cyprusinvenice.org, www.cyprusinvenice.org

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

Μια ενανθρώπιση με κόστος

Μια ενανθρώπιση με κόστος

Ο Νεοκλής Νεοκλέους στην παράσταση «Πίθηκος – Άνθρωπος» από το Θέατρο ΑντίΛογος μίλησε για την εν αλύσεσι ελευθερία
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΘΕΑΤΡΟ-ΧΟΡΟΣ
X