ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έκθεση στην Αθηένου: Επτά ιστορίες. Δαντέλες και Σύγχρονη Τέχνη

Παρουσιάζονται επτά αφηγήσεις από ανθρώπους της Αθηένου συνοδεύομενες από 7 έργα τέχνης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο Δήμος Αθηένου και το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου διοργανώνουν έκθεση με θέμα «Επτά Ιστορίες. Δαντέλες και Σύγχρονη Τέχνη». Η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο της εγγραφής του στοιχείου Δαντέλες «βενίς» ή «πιττωτές» και αθηενίτικη ολόπλουμη δαντέλα στον Εθνικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Κύπρου.

Η έκθεση παρουσιάζει επτά αφηγήσεις από ανθρώπους της Αθηένου, οι οποίες ζωντανεύουν τη δημιουργία των δαντελών γύρω στο πρώτο μισό του 20ού αιώνα. Εφτά έργα σύγχρονης τέχνης συνοδεύουν τις αφηγήσεις, παρουσιάζοντας το ταξίδι της κλωστής από τα χέρια των γυναικών μέχρι τις ολόπλουμες δαντέλες στις βαλίτσες των κεντηματεμπόρων.

Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι δημιουργοί: Αναστασία Λαμπασκή Ονησιφόρου, Ειρήνη Κλοκκαρή, Έλενα Τσιγαρίδου και Σάντη Αντωνίου, Ναταλία Πεχλιβάνη, Χριστιάνα Πουγεράση, Χρυσόστομος Ιωσηφίδης και Χρυσόστομος Κίτας.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 23 Ιουνίου και ώρα 7:30 μ.μ. στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει η κ. Λουκία Λοΐζου Χατζηγαβριήλ, πρόεδρος της Κυπριακής Εθνικής Επιτροπής UNESCO και διευθύντρια της Λεβέντειου Πινακοθήκης.

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Στο Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή στα Πλατανίσκια θα παρουσιαστούν χαρακτικές εικονογραφήσεις μιας περιόδου 46 χρόνων, από το ...
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Το κοινό προσκαλείται να παρακολουθήσει τη δημιουργική διαδικασία του καλλιτέχνη από τις 28 Φεβρουαρίου, ενώ η μεγάλη τελετή ...
Kathimerini.com.cy
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
X