ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Α Glitter Baptism: Η ατομική έκθεση της Μαριάντρης στην The Edit Gallery

Η δουλειά της εικαστικού περιστρέφεται γύρω από την διερεύνηση των κοινωνικοπολιτικών προεκτάσεων και του αντίκτυπου που έχουν στην κοινωνία μας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Μαριάντρη είναι Κύπρια πολυκλαδική εικαστική καλλιτέχνης. Η δουλειά της περιστρέφεται γύρω από την διερεύνηση των κοινωνικοπολιτικών προεκτάσεων και του αντίκτυπου που έχουν στην κοινωνία μας. Η πρακτική της συνδυάζει τους τομείς της ζωγραφικής, της εγκατάστασης και των υφασμάτων. Στόχος της είναι να δημιουργήσει νέες αντιλήψεις στους θεατές, vα τους προκαλέσει να αμφισβητήσουν τις όποιες προκαταλήψεις και πεποιθήσεις τους επέβαλε ασυνείδητα η κοινωνία μας και έτσι να ψάξουν να βρουν τα δικά τους πιστεύω.

Στην έκθεση της ‘A Glitter Baptism’, η Μαριάντρη επιδιώκει να επαναπροσδιορίσει την αντίληψη των στερεοτύπων του φύλου. Χρησιμοποιώντας πρώτες ύλες, όπως ακατέργαστο καμβά, τζιν ύφασμα, σχοινί και λινάτσα, και με την ιδιαίτερη χρήση του χρώματος, καταφέρνει να παρουσιάσει τολμηρές δηλώσεις με κοινωνικοπολιτικά και θρησκευτικά μηνύματα φιλοτεχνημένα με ντελικάτες τεχνικές.

Η καλλιτέχνης με τη χρήση του υφάσματος και των ινών επανασχεδιάζει και ανακατασκευάζει τη ζωγραφική και παράγει μια νέα σύγχρονη μορφή. Η σύνθεση και η κλίμακα των έργων είναι προσεκτικά μελετημένα ούτως ώστε να προσεγγίζουν τόσο τη σύγχρονη μορφή όσο και τη μοντέρνα αφήγηση. Τα έργα της καθοδηγούν τους θεατές να επανεξετάσουν τη σύνδεση μεταξύ εννοιών και φύλου καθώς και να σπρώξουν τα όρια ως προς το τι θεωρείται θηλυκό και τι αρσενικό.

Μια βάπτιση από γκλίτερ. Ο τίτλος της έκθεσης υποδηλώνει την αναγέννηση κάθε ατόμου σε ένα πιο περιεκτικό ον. Η έκθεση προτρέπει όλους μας να αναγεννηθούμε μέσα από τη λάμψη και τα γκλίτερ ως κάθαρση. Μια αλληγορία για μια κοινωνία με διαφορετική αντίληψη, χωρίς αποκλεισμούς που να δέχεται και να συμπεριλαμβάνει όλους.

Σχετικά με την καλλιτέχνη

Η Μαριάντρη (γ.1989) σπούδασε καλές τέχνες στο Lancaster Institute of Contemporary Art στο Lancaster University, στην Αγγλία, και συνέχισε της σπουδές της με μεταπτυχιακό στις Εικαστικές Τέχνες στην Εκπαίδευση στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. ‘Έχει συμμετάσχει στο artist residency στο Arthaus Lab στην Κούβα στο πλαίσιο της Μπιενάλε της Αβάνας 2019. Έχει επίσης συμμετάσχει στο Memeraki artist residency στην Κύπρο το 2020. Το 2021 παρακολούθησε το εργαστήριο «Cleaning the house» της Marina Abramovic. ‘Έχει λάβει μέρος στο artist residency στην γκαλερί Phoenix στην Αθήνα όπου και παρουσίασε την ατομική της έκθεση “Sanctimonious”.

Είναι επίσης συν-ιδρύτρια του «Arteries Foundation», ενός μη κερδοσκοπικού ιδρύματος για την προώθηση του σύγχρονου πολιτισμού. Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στην Κύπρο.

Περισσότερες Πληροφορίες 

Πότε/Πού: The Edit Gallery, τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022 στις 18:00-21:00 και θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2022. Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή, 15:00 – 19:00 & Σάββατο, 10:00 – 13:00. Αγίας Ζώνης 1, 23 Nicolaou Business Center, Λεμεσός

Επικοινωνία: Τηλέφωνο 25 251710, info@theeditgallery.com, theeditgallery.com 

i: @the_editgallery
fb: theeditgallery

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση