ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Αέναο Πλαστικό» σε παραλία του Μπαλί

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1950 έως σήμερα έχουν παραχθεί 8,3 δισεκατομμύρια μετρικοί τόνοι πλαστικού για κατανάλωση από το ανθρώπινο είδος

ΑΜΠΕ

Η καλλιτέχνις Liina Klauss συνεργάστηκε με την Αμερικανή επιστήμονα της θάλασσας Skye Moret και τον Γερμανό ειδικό οπτικοποίησης δεδομένων Moritz Stefaner για να δημιουργήσει ένα γλυπτό δεδομένων που ακούει στο όνομα «Perpetual Plastic (Αέναο Πλαστικό)».

Η εγκατάσταση σε μια παραλία του Μπαλί αποτελείται από 4.760 απορρίμματα που συνέλεξαν εθελοντές στη διάρκεια καθαρισμού παραλιών.

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1950 έως σήμερα έχουν παραχθεί 8,3 δισεκατομμύρια μετρικοί τόνοι πλαστικού για κατανάλωση από το ανθρώπινο είδος. Ομάδα 50 εθελοντών, στο πλαίσιο καθαρισμού σειράς παραλιών στη νήσο της Ινδονησίας συνέλεξαν επιπλέοντα απορρίμματα. Η συλλογή έγινε με κριτήριο το χρώμα, με στόχο να αποσυνδεθούν τα απορρίμματα από αρνητικούς συνειρμούς και να συνδεθούν με δημιουργική δράση.

«Η επιστήμη μας δίνει νέα γνώση για τον κόσμο, η τέχνη μας δίνει καινούργιες οπτικές στον κόσμο. Ο συνδυασμός των δύο έχει τεράστια δύναμη» τονίζει η Liina Klauss.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση