ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ατομική Έκθεση Κίκου Λανίτη στην Alpha C.K. Art Gallery

Ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Κύπριος ζωγράφους παρουσιάζει την νέα του εικαστική πρόταση

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Κύπριος ζωγράφους, ο Κίκος Λανίτης παρουσιάζει την νέα του εικαστική πρόταση στην Alpha C.K. Art Gallery της Λευκωσίας. Ο νέος κύκλος έργων του καλλιτέχνη εγκινιάζετε την Τετάρτη 26 Μαίου στις 5:00 μμ.

Η έκθεση παρουσιάζει μερικά από τα τελευταία έργα του, ζωγραφικές δημιιουργίες μεγάλων διαστάσεων τα οποία εκτέλεσεν κατά την περίοδου εγκλισμού λόγο της πανδημίας κατά το οποίον ο καλλιτέχνης, με την χαρακτιριστική του πινελία και χρωματική παλλέτα, την άρτια ζωγραφικότητα και τον μοναδικό χειρονομιακό πλασμό της δουλειάς του, εκφράζει τον διαρκή προβληματισμό του για τις πολιτικές και κοινωνικές εξελήξεις και γεγονότα του τόπου μας αλλά και παγκοσμίος που αγκίζουν τον καθ’ ένα μας.

Ο καλλιτέχνης αφειερώνει την έκθεση στην μνήμη της ιστορικού τέχνης Νελλης Κυριαζη, στενής φίλη, συνεργάτιδα και επιμελήτρια όλων των εκθέσεων του καλλιτέχνη από το 1997. Υπηρέτησε ως Έφορος την Πινακοθήκης του Δήμου Αθηναίων και από το 2001 μέχρι το 2011 Διευθύνττρια της Πινακοθήκης. Διοργάνωσε και επιμέλήθηκε πάνω από 120 εκθέσεις και συνέργγαψε πάνω από 60 θεωρητικά κείμενα για καταλόγους εκθέσεων και βιβλία. Εκτός από την μεγάλη αναδρομική έκθεση του Λανίτη στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων το 2001 και πολλές άλλες σε Ελλάδα και Κύπρο, συνεργαστηκαν σε σημαντικές εκθέσεις όπως στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Στοκχόλμης, Πινακοθήκη Ρίγας, Εθνική Πινακοθήκη Λιθουανίας, Μεσογειακό Μουσείο Στοκχόλμης, Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη, Πινακοθήκη Δήμου Πάτρας κλπ.

Περισσότερες Πληροφορίες

Πότε/Πού: Alpha C.K. Art Gallery. Εγκαίνια, Τετάρτη 26 Μαίου στις 17:00, η έκθεση θα διαρκέσει από 26 Μαίου μέχρι12 Ιουνίου 2021. Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 10:00 – 13:00 & 16:00 – 19:00 & Σαββάτο 10:00 – 13:00. Λεωφ. Μακαρίου & Παπανικολή 3, 1077 Λευκωσία

Επικοινωνία: Τηλέφωνο 22 751325, info@ackgallery.comhttp://www.ackgallery.com

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση