ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βρέθηκε λύση για το μουσείο Χαρακτικής Χαμπή Τσαγκαρή

Το υπουργείο Εσωτερικών κατέληξε σήμερα Παρασκευή σε κοινά αποδεκτή διευθέτηση του θέματος

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Τo Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με το Σχολείο/Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή Τσαγκάρη που υφίσταται σε τ/κ ιδιοκτησίας γη στην κοινότητα Πλατανίσκια Επαρχίας Λεμεσού.

Το υπουργείο Εσωτερικών κατέληξε σήμερα σε κοινά αποδεκτή διευθέτηση, με την οποία διασφαλίζονται αφενός η δια παντός απρόσκοπτη λειτουργία της Σχολής/ Μουσείου Χαμπή Τσαγκάρη και αφετέρου τα δικαιώματα των εκτοπισμένων, κατά τρόπο που να αποκλείει οριστικά και αμετάκλητα τυχόν μελλοντικές προστριβές στην Κοινότητα.

Σε επικοινωνία της «Κ» με τον κ. Χαμπή Τσαγκάρη μας είπε ότι ακόμα δεν έχει ενημερωθεί ακόμα επίσημα από τον υπουργείο ωστόσο η ανακοίνωση τον χαροποιεί.

Παράλληλα δήλωσε ότι το μουσείο λειτουργεί κανονικά καθώς η είσοδος ήταν από άλλη πλευρά. Ωστόσο τα μαθήματα του σχολείου ανάλογα και με την ενημέρωση που θα τύχει από το Υπουργείο Εσωτερικών και θα τροχοδρομηθεί σύντομα η έναρξη τους.

Για την επίλυση του θέματος που προέκυψε δόθηκαν από την πρώτη στιγμή σχετικές οδηγίες από τον Υπουργό Εσωτερικών, αλλά, εκ των πραγμάτων, χρειαζόταν κάποιος χρόνος ώστε να γίνει επιτόπια εξέταση και να ολοκληρωθεί ο κύκλος των διαβουλεύσεων με τους επηρεαζομένους.

Το Υπουργείο Εσωτερικών τόνισε ότι είναι και θα παραμείνει σταθερός αρωγός των πολιτιστικών δρώμενων του τόπου μας και θα λειτουργεί πάντοτε συναινετικά, με γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον όλων των πολιτών.

Τις 14 Αυγούστου όπως ενημερωθήκαμε από τον κ.Τσαγκαρή θα διεξάχθεί μια συναυλία στο Μουσείο στην οποία θα παρευρεθεί ο Μonsieur Doumani, ο Ευαγόρας Καραγιώργης και ο Μιχάλης Τερλικκάς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση