ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Common Ground»: Έκθεση σύγχρονης τέχνης στο Σπίτι του Πολίτη

Συμμετέχουν οι εικαστικοί καλλιτέχνες Θέκλα Παπαδοπούλου, Δανάη Πάτσαλου και Δέσποινα Πετρίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Παρουσιάζεται στο Σπίτι του Πολίτη στη Λευκωσία η έκθεση σύγχρονης τέχνης με τίτλο «Common Ground». Στην έκθεση συμμετέχουν οι εικαστικοί Θέκλα Παπαδοπούλου, Δανάη Πάτσαλου και Δέσποινα Πετρίδου.

Η ερμηνεία του χώρου, του τόπου και της γης λειτουργεί ως το ‘κοινό έδαφος’ στο οποίο ενώνονται οι τρεις καλλιτέχνιδες, για να παρουσιάσουν ατομικά και συλλογικά έργα τέχνης.

Η δουλειά που παρουσιάζουν οι τρεις εικαστικοι εξετάζει ζητήματα και ιδέες γύρω από το κυπριακό τοπίο, με την κάθε καλλιτέχνιδα να παρουσιάζει τα αποτελέσματα μιας εξατομικευμένης έρευνας και εξερεύνησης γύρω από το συγκεκριμένο θέμα. Η ερμηνεία του χώρου, του τόπου και της γης λειτουργεί ως το ‘κοινό έδαφος’ στο οποίο ενώνονται οι τρεις καλλιτέχνιδες, για να παρουσιάσουν ατομικά και συλλογικά έργα τέχνης που δημιουργούν ερωτήσεις σχετικά με τη σχέση μας με το περιβάλλον και πώς αυτό επηρεάζει την ύπαρξη και την ταυτότητά μας. Στο πλαίσιο αυτό, το τοπίο ερμηνεύεται ως εμπειρία, ένα μέσο μνήμης και ανάμνησης, διασύνδεσης και ανταλλαγής κοινών στοιχείων, παρέχοντας πάντα την αίσθηση του 'ανήκειν'.


Οι Ichomagnetic Thoughts συμμετέχουν επίσης στην έκθεση με την ηχητική σύνθεση 'Fractal Terrain,' η οποία δημιουργήθηκε ειδικά για να αντανακλά τα σημεία έμπνευσης των καλλιτέχνιδων.


Την έκθεση υποστηρίζει η Βουλή των Αντιπροσώπων.

Πληροφορίες

Πότε/πού: Διάρκεια έκθεσης έως 30 Νοεμβρίου, Το Σπίτι του Πολίτη, Λευκωσία

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Το Κέντρο ΣύγχρονηςΤέχνης ΔΙΑΤΟΠΟΣ παρουσιάζει τη νέα εικαστική πρόταση της Ευδοκίας Κύρκου
Kathimerini.com.cy
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Ο ζωγράφος και συγγραφέας Ανδρέας Καραγιάν μιλάει στην «Κ» με αφορμή την αναδρομική έκθεση για το έργο του στη Λεμεσό
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ