ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Δέκα Σημεία Όρασης» στην Πέτρα του Ρωμιού

Την Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Newsroom K

Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 30 Ιουλίου 2017, τα εγκαίνια της εικαστικής εγκαταστάσης του Κώστα Τσόκλη, με αρχιτεκτονική επιμέλεια του Γιώργου Τριανταφύλλου στην Πέτρα του Ρωμιού.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν εκ μέρους του Οργανισμού Πάφος2017, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Δρ. Χρίστος Πατσαλίδης, η Διευθύντρια του Καλλιτεχνικού προγράμματος Γεωργία Ντέτσερ και άλλα μέλη του Δ.Σ. Εκ μέρους των συντελεστών της εγκαταστάσης παρευρέθηκε ο γλύπτης Κώστας Τσόκλης, ο αρχιτέκτονας Γιώργος Τριανταφύλλου και ο γλύπτης Δημήτρης Σκαλκώτος. Εκ μέρους του Μουσείου Τσόκλη στην Τήνο, παρευρέθηκε η Διευθύντρια του Μουσείου Χρυσάνθη Κουτσουράκη και μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν δημοσιογράφοι από την Κύπρο και την Ελλάδα και πλήθος επισκεπτών.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στον χώρο ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Πέτρα του Ρωμιού είναι «ένας σημαδιακός χώρος, μια τοποθεσία που συγκεντρώνει την ιστορία του τόπου μας, αλλά και της ομορφιάς του.” Ακολούθως, απευθύνθηκε στους δημιουργούς της εγκατάστασης Κώστα Τσόκλη και Γιώργο Τριανταφύλλου ευχαριστώντας τους για την προσφορά τους, αλλά και στους Κώστα Σερέζη και Ανδρέα Χαραλαμπίδη, από τους οποίους προήλθε η πρόταση για την εγκατάσταση αυτή. Τόνισε επίσης, ότι με το έργο αυτό, δίνεται η ευκαιρία στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης να συνεχίσει να υπάρχει και στο μέλλον, αφήνοντας μια μόνιμη παρακαταθήκη που θα υπενθυμίζει την ιδιαίτερη σημασία της χρονιάς 2017 για την Πάφο, τους ανθρώπους της και τις τέχνες.

Τα εγκαίνια χαιρέτισε επίσης εκ μέρους της κοινότητας Κουκλιών, ο Κοινοτάρχης Μιχάλης Νικολάου εκφράζοντας την ευχαρίστηση αλλά και την χαρά του, που η κοινότητα Κουκλιών έχει την τιμή να φιλοξενεί ένα τέτοιο σημαντικό έργο, στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Ο αρχιτέκτονας και ένας εκ των δημιουργών της εγκατάστασης, Γιώργος Τριανταφύλλου, μίλησε για τη ζωή και το έργο του Κώστα Τσόκλη αλλά και για την κοινή τους συνεργασία που οδήγησε στην επίτευξη των «Δέκα Σημείων ‘Ορασης».

Ο διεθνούς φήμης καλλιτέχνης Κώστας Τσόκλης, φανερά συγκινημένος που παραδίδει το έργο του στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος2017, ανέφερε χαρακτηριστικά πως “τα γλυπτικά στοιχεία που τοποθετήθηκαν στο φυσικό αυτό τοπίο θα αποκτήσουν επιπλέον αξία από το ίδιο το τοπίο, τα χρώματα και την ομορφιά του”.

Ιδιαίτερη στιγμή των εγκαινίων ήταν το ηλιοβασίλεμα, το οποίο φώτισε τις εγκαταστάσεις οι οποίες αντανακλούσαν τα χρώματα του, όπως ακριβώς το οραματίστηκε και ο καλλιτέχνης.

Φωτογραφίες: φωτο ΛΑΡΚΟ,Πάφος

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Ζωγραφίζω για την UNICEF

Ζωγραφίζω για την UNICEF

Οι διοργανωτές έχουν μεριμνήσει να τοποθετηθούν πινακίδες μετά την έξοδο Σταυροβουνίου που θα οδηγούν στο διαμορφωμένο χώρο ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Ανέβαλε την επανεκκίνησή του το Μουσείο της Πόλης της Νέας Υόρκης, κατόπιν απόφασης του κυβερνήτη της πολιτείας

Εικαστικά στον κόσμο

Ο δήμος της Νέας Υόρκης πέρασε στην τέταρτη και τελευταία φάση του σχεδίου επιστροφής στους προ καραντίνας ρυθμούς
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
X