ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δεύτερος ποδηλατικός μαραθώνιος για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Ποδηλατικός μαραθώνιος από το Βρετανικό Μουσείο στο Μουσείο Ακρόπολης διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα

Kathimerini.gr

Οκτώ Ελληνες και ξένοι ποδηλάτες θα ξεκινήσουν το Σάββατο 5 Αυγούστου τον δεύτερο ποδηλατικό μαραθώνιο από το Λονδίνο μέχρι την Αθήνα, στέλνοντας το μήνυμα της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα. Οπως και πέρυσι το καλοκαίρι, έτσι και φέτος η αφετηρία της διαδρομής θα είναι η πύλη του Βρετανικού Μουσείου και ο τερματισμός το Μουσείο της Ακρόπολης.

Οι ποδηλάτες θα διανύσουν μια απόσταση 3.500 χιλιομέτρων, τη διαδρομή δηλαδή που θα πρέπει να κάνουν και τα Γλυπτά κατά την επιστροφή τους στην Αθήνα. «Ο στόχος ήταν να δημιουργήσουμε ένα ετήσιο γεγονός φέρνοντας κοντά μας ανθρώπους που αγαπούν τον αθλητισμό, την περιπέτεια και την ποδηλασία, και βέβαια την επανένωση των Μαρμάρων του Παρθενώνα», σημείωσε η Βασιλική Βουτζάλη, η οποία είχε την ιδέα για τη διοργάνωση του μαραθωνίου.

Η κ. Βουτζάλη θα συμμετάσχει και φέτος στην ποδηλατική διαδρομή μαζί με τους Στέφεν Στράιχ, Κρίστοφερ Ρος Μπένετ, Ντέιβιντ Χιτς, Πολ Αντελσον, Διονύση Κατσάμπα, Πιερλουίτζι Ταλαμόνα και Αριστοτέλη Τσόγκα. Τον αγώνα υποστηρίζει η Βρετανική Επιτροπή για την Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Το Κέντρο ΣύγχρονηςΤέχνης ΔΙΑΤΟΠΟΣ παρουσιάζει τη νέα εικαστική πρόταση της Ευδοκίας Κύρκου
Kathimerini.com.cy
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Ο ζωγράφος και συγγραφέας Ανδρέας Καραγιάν μιλάει στην «Κ» με αφορμή την αναδρομική έκθεση για το έργο του στη Λεμεσό
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ