ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δύο «Infinity Mirror Rooms» της Kusama στην Tate Modern

Οι εγκαταστάσεις «Infinity Mirror Rooms» της Yayoi Kusama έχουν πλέον πάρει διαστάσεις παγκόσμιου φαινομένου

ΑΜΠΕ

Οι εγκαταστάσεις «Infinity Mirror Rooms» της Yayoi Kusama έχουν πλέον πάρει διαστάσεις παγκόσμιου φαινομένου. Τώρα, οι επικείμενες δύο εγκαταστάσεις στην Tate Modern του Λονδίνου θα αναδείξουν στοιχεία-κλειδιά του έργου της Kusama: επανάληψη, άπειρο, ψυχεδελικά χρώματα και μοτίβα. Και οι δύο αίθουσες της έκθεσης αποδεικνύουν την ικανότητα της καλλιτέχνιδας να σπάει τα όρια μεταξύ υποκειμένου και αντικειμένου.

Στην πρώτη αίθουσα, θα φιλοξενηθεί η εγκατάσταση «Infinity Mirrored Room - Filled with the Brilliance of Life», ένα πέρασμα μέσα από καθρέφτες, μια από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις της Yayoi Kusama την οποία δημιούργησε για την αναδρομική έκθεση της του 2012 στην Tate. Εισερχόμενοι στην αίθουσα, οι επισκέπτες θα έρθουν αντιμέτωποι με μια σειρά ανακλαστικές επιφάνειες που καλύπτουν τοίχους και ταβάνι, ενώ μια ρηχή λιμνούλα καλύπτει το μονοπάτι. Μικρά, στρογγυλά LED σε διάφορα χρώματα, και οι αντανακλάσεις τους στους καθρέφτες και το νερό, δίνουν στους επισκέπτες την αίσθηση ότι βρίσκονται σε ένα χώρο που μοιάζει να μην έχει όρια.

Η δεύτερη αίθουσα θα φιλοξενήσει την εγκατάσταση του 2016 «Chandelier of Grief». Ο επισκέπτης εισέρχεται σε ένα χώρο με καθρέφτες, με μοναδική πηγή φωτός ένα πολυέλαιο σε ύφος μπαρόκ ο οποίος είναι κρεμασμένος από το ταβάνι και περιστρέφεται. Το τρεμούλιασμα των φώτων του και οι αντανακλάσεις τους στους καλυμμένους με καθρέφτες τοίχους στόχο έχει να δημιουργήσει ένα αποσταθεροποιητικό εφέ.

Εκτός από τις δύο εγκαταστάσεις, η Tate Modern θα παρουσιάσει ταινίες και φωτογραφίες που φωτίζουν το ιστορικό περιβάλλον των «Infinity Mirror Rooms» της Yayoi Kusama.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Ο Δάντης στην Κόλαση, με τη μορφή του Βιργιλίου να αχνοφαίνεται στα αριστερά, όπως τους οραματίστηκε ο Ντομένικο Παλαντίνο

Η «Θεία Κωμωδία» σήμερα

Επτακόσια χρόνια από τον θάνατό του, ο Δάντης τιμάται με μια σύγχρονη εικαστική έκθεση στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο
Kathimerini.gr
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ