ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εικαστική έκθεση Αν-follow

Η ομαδική εικαστική έκθεση, η οποία θα παρουσιαστεί στον Πολυχώρο Συνεργείο στη Λεμεσό

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Το Αν-FOLLOW είναι μια ομαδική εικαστική έκθεση, η οποία θα παρουσιαστεί στον Πολυχώρο Συνεργείο στη Λεμεσό από τις 12 έως τις 14 Μαρτίου. Η ιδέα αυτή γεννήθηκε από την κοινή πρωτοβουλία κάποιων καλλιτεχνών να τοποθετηθούν μέσω των καλλιτεχνικών τους έργων επάνω στα καίρια πολιτικο-οικονομικά γεγονότα της Κύπρου και να ενώσουν τις φωνές τους με άλλους καλλιτέχνες από διαφορετικά πεδία.
Ο σεξισμός, η διαφθορά, η υπηκοότητα προς πώληση και γενικά «η κουλτούρα του ό,τι φάμεν, ό,τι πιούμεν τζαι ό,τι αρπάξει ο κώλος μας» είναι τα κύρια θέματα που απασχολούν την κοινωνία μας και απαρτίζουν τις ιδέες των καλλιτεχνών στην έκθεση αυτή. Ο πολιτισμός βρίσκεται σε συνεχόμενη παύση, γεγονός που συντελεί στη φίμωση των καλλιτεχνών.

Παράλληλα, η λογοκρισία σε όλους τους τομείς των τεχνών καλωσορίζεται και επικυρώνεται μέσω ευρωπαϊκών διαταγμάτων, με αποτέλεσμα το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης να πληρώνεται ακριβά και πολλές φορές οι φωνές αντίστασης να θυσιάζονται στον βωμό του κέρδους (μεταμφιεσμένο σε ηθικές αξίες). Γι’ αυτό και εμείς, διοργανώνουμε την έκθεση αυτή, προς τιμήν της ελευθερίας λόγου και ως ένδειξη διαμαρτυρίας στα πολιτικά κυπριακά παρατράγουδα.

Με ατομικά έργα συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Μιχάλης Παπαμιχαήλ, Τζούλια Γεωργιάδου, Μιχάλης Βρυωνίδης, Μάριος Σιαρλής, Αγγέλα Σταύρου, Παναγιώτα Ηροδότου, Κωνσταντίνα Αχιλλέως, Στέλιος Χριστοδούλου, Αλεξία Αχιλλέως, Bάσω Γιάγκου, Ελευθερία Σωκράτους. Με ομαδικά έργα συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Χρίστος Γεωργίου, Νάγια Τ.Καρακώστα, και Τροοδία Θεοδώρου. Η Αρίστη Σπύρου με την Αγγέλω Παπαγγελοδήμου και οι Kokoo, Sperman, Pangrampxls,Grey Burgundy,Th.Ink, Tsam,Yeti, Olak, Franc Arts.

Πληροφορίες: Αν-follow, Πολυχώρος Συνεργείο. Ελευθερίας 91, Λεμεσός. Διάρκεια 12-14 Μαρτίου, ώρα 10:00 π.μ. – 8:00 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση