ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έκθεση Παφιτών Φωτογράφων για φιλανθρωπικό σκοπό

Οι φωτογραφίες θα διατίθενται προς πώληση για στήριξη του έργου του Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού Πάφου

ΚΥΠΕ

H ΦΕΚ – Τμήμα Πάφου εξαγγέλλει την «7η Έκθεση Παφιτών Φωτογράφων» με φιλανθρωπικό σκοπό, για την στήριξη του Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού Πάφου

Σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου της ΦΕΚ- Τμήμα Πάφου Θάνου Σαββίδη, βασικός σκοπός της εκδήλωσης αυτής είναι να δοθεί η ευκαιρία σε φωτογράφους που ζουν στην (ή κατάγονται από την) επαρχία Πάφου να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο ευρύ κοινό μέσα από μια οργανωμένη ομαδική έκθεση.

Ο κ. Σαββίδης σημείωσε πως κατανοώντας τις δυσκολίες που ο καθένας μπορεί να αντιμετωπίζει στην διοργάνωση προσωπικής έκθεσης φωτογραφίας και γνωρίζοντας ότι αρκετοί συμπολίτες μας ασχολούνται με τη φωτογραφική τέχνη, αποφάσισαν να ξεκινήσουν αυτό το θεσμό πριν 6 χρόνια. Επεσήμανε πως η φετινή έκθεση θα έχει και φιλανθρωπικό σκοπό για 3 η συνεχόμενη χρονιά, αφού οι φωτογραφίες θα διατίθενται προς πώληση στην τιμή των €30 η καθεμιά για στήριξη του έργου του Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού Πάφου (Ε.Σ.Σ.Ε.Π.)

Στην έκθεση, όπως ανάφερε, μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι φωτογράφοι που ζουν στην επαρχία Πάφου ή κατάγονται από την επαρχία Πάφου (μέλη και μη μέλη της ΦΕΚ), σημειώνοντας παράλληλα πως η ΦΕΚ-Τμήμα Πάφου θα αγοράσει τα υλικά για την τοποθέτηση των φωτογραφιών, θα αναλάβει την εκτύπωση των φωτογραφιών (ώστε να υπάρχει ομοιογένεια), θα βρει την αίθουσα και θα οργανώσει τα εγκαίνια της έκθεσης, ενώ οι εκτυπωμένες φωτογραφίες θα δοθούν στους φωτογράφους μετά το τέλος της έκθεσης.

Πρόσθεσε πως η επιλογή για τις φωτογραφίες ανήκει αποκλειστικά στον κάθε φωτογράφο, τονίζοντας πως ο κάθε φωτογράφος μπορεί να εκθέσει μέχρι 4 φωτογραφίες του, οι οποίες να αποτελούν μια ενότητα.

Επίσης, ανακοίνωσε, πως για τα μέλη της ΦΕΚ-Τμήμα Πάφου με ανανεωμένη την ετήσια συνδρομή τους για το 2022 θα δοθεί δικαίωμα προτεραιότητας αν δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι τις 5/3/2022.

Ακόμη θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής. Ο φωτογράφος, αναφέρει ο κ. Σαββίδης, πρέπει να είναι ο πνευματικός δημιουργός των έργων που θα υποβάλει και θα φέρει την ευθύνη (να έχει εξασφαλίσει άδεια) για πρόσωπα που εικονίζονται, ενώ φωτογραφίες με προσβλητικό περιεχόμενο δε θα γίνονται δεχτές.

Με την αποστολή των 4 φωτογραφιών του/της ο/η φωτογράφος αποδέχεται ότι εφόσον αυτές αναρτηθούν στην 7 η Έκθεση Παφιτών Φωτογράφων θα μπορούν να πωληθούν στην τιμή των €30 η καθεμιά και ότι όλα τα καθαρά έσοδα από την πώλησή τους θα δοθούν για ενίσχυση του ταμείου του Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού Πάφου (Ε.Σ.Σ.Ε.Π.).

Επίσης, επιτρέπει όπως κάθε μία από τις αναρτημένες φωτογραφίες του/της θα μπορεί να εκτυπωθεί και πωληθεί μέχρι 5 φορές. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 8 Απριλίου στην Παλιά Ηλεκτρική και θα έχει διάρκεια 3 μέρες, δηλαδή μέχρι τις 10 Απριλίου καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση