ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έκθεση του street artist Twenty Three «Around the Walls: Between Tradition and Globalization»

Ο καλλιτέχνης πειραματίζεται συνεχώς με νέα υλικά, στυλ και τεχνικές

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η πρώτη ατομική έκθεση του street artist Twenty Three παρουσιάζεται τον Δεκέμβριο, από τις 21 έως τις 30 Δεκεμβρίου στη Λευκωσία, στο καφενείο Prozac, με τον τίτλο «Around the Walls: Between Tradition and Globalization». Η έκθεση αποτελεί μια επιλογή έργων από τη δουλειά του των τελευταίων δέκα χρόνων.

O street artist Twenty Three έχει αφήσει δείγματα της δουλειάς του σε όλη την Κύπρο, κάποια από αυτά μάλιστα βρίσκονται σε χωριά, όπως η Λόφου και τα Κατύδατα. Επίσης, η δουλειά του ταξίδεψε και εκτός Κύπρου. Δημιούργησε τοιχογραφίες σε γειτονιές και πλατείες, δρόμους και προσόψεις στη Μαδρίτη, τη Λα Κορούνια, το Brighton, τη Ρώμη, την Πόλη Μεξικού, την Οαχάκα και την Τσιάπας. Το 2014 συμμετείχε στην Biennale Αρχιτεκτονικής στη Βενετία με το project “Anatomy of a Wallpaper” και το 2017 το video installation “Baffle Zone” προβλήθηκε στο Μουσείο Maxxi της Ρώμης, σε συνεργασία με τους Urban Gorillas.

O Twenty Three πειραματίζεται συνεχώς με νέα υλικά, στυλ και τεχνικές. Δουλεύει με stencils, εικονογραφίσεις, τυπώνει με τη μέθοδο της κυανοτυπίας και δημιουργεί δυναμικά διαδραστικά installations. Οι βασικές πηγές της έμπνευσης του ως street artist ξεκινούν από την επιθυμία του να αμφισβητήσει τις κυρίαρχες ταυτότητες σε τοπικό και σε παγκόσμιο επίπεδο και να εξερευνήσει τον χώρο ανάμεσα στην παράδοση και τον μοντερνισμό. 

 

Street art

Οι ρίζες της street art εντοπίζονται στα μεγάλα αστικά κέντρα αν και πλέον εξαπλώνεται ευρύτατα σε κάθε γειτονιά και περιοχή. Μετατρέπει τον δημόσιο χώρο σ΄ένα πεδίο για ανοιχτό διάλογο. Η street art είναι άµεση και δεν προϋποθέτει προηγούµενες γνώσεις για αυτό µπορεί να προβληµατίσει το ευρύ κοινό πιο εύκολα. Αμφισβητεί τις νόρμες της υψηλής τέχνης.

 


Πληροφορίες

Τwenty Three, «Around the Walls: Between Tradition and Globalization».

Πού/πότε Στο Πρόζακ (Common Room), Μέδωντος 3Α, Λευκωσία. Τετάρτη 21 με Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου, ώρα 6:00 - 10:00.

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Το Κέντρο ΣύγχρονηςΤέχνης ΔΙΑΤΟΠΟΣ παρουσιάζει τη νέα εικαστική πρόταση της Ευδοκίας Κύρκου
Kathimerini.com.cy
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Ο ζωγράφος και συγγραφέας Ανδρέας Καραγιάν μιλάει στην «Κ» με αφορμή την αναδρομική έκθεση για το έργο του στη Λεμεσό
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ