ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έκθεση Vito Nesta στο Palazzo Reale di Genova

Τις 69 ημέρες εγκλεισμού λόγω πανδημίας του σύγχρονου Ιταλού ντιζάινερ Βίτο Νέστα ιχνηλατεί η έκθεση

ΑΜΠΕ

Τις 69 ημέρες εγκλεισμού λόγω πανδημίας του σύγχρονου Ιταλού ντιζάινερ Βίτο Νέστα ιχνηλατεί η έκθεση «Diario di un designer. Sessantanove giorni nel segno di Vito Nesta (Ημερολόγιο ενός ντιζάινερ. Εξήντα εννιά ημέρες στον αστερισμό του Βίτο Νέστα)» ενώ, ταυτόχρονα, αποτίει φόρο τιμής στο Palazzo Reale di Genova που τη φιλοξενεί. Είναι η πρώτη έκθεση του μουσείου που είναι αφιερωμένη σε σύγχρονο ντιζάινερ, την επιμελήθηκαν οι Alessandro Valenti και Luca Parodi σε συνεργασία με το τμήμα Αρχιτεκτονικής και Ντιζάιν του Πανεπιστημίου της Γένοβας και εγκαινιάστηκε στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ντιζάιν της Γένοβας για να ολοκληρωθεί στις 26 Σεπτεμβρίου.

Η έκθεση παρουσιάζει τη δουλειά του Νέστα μέσα από δύο «μονοπάτια»· το πρώτο έχει βαφτιστεί «Εγκατάσταση» και το δεύτερο, «Καμουφλάζ».

Η «Εγκατάσταση» καταλαμβάνει την Galleria degli Specchi (σ.σ. αίθουσα με τους καθρέφτες) του μουσείου: σε ένα μεγάλο τραπέζι εκτίθενται εκατό πιάτα τα οποία ο ντιζάινερ δημιούργησε στη διάρκεια του εγκλεισμού, χρησιμοποιώντας τα κεραμικά ως σελίδες ημερολογίου. Πάνω στα πιάτα, μοτίβα που εκφράζουν τη διάθεση των ημερών απομόνωσης, στιγμιότυπα που παρατηρούσε από το παράθυρό του ο καλλιτέχνης ( https://www.instagram.com/p/CQRcq16tKJf/).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση