ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έκθεση ζωγραφικής «FIGURA NOVA» στη γκαλερί Αποκάλυψη

Συνάντηση πέντε εικαστικών: Γ. Κοτσώνης, Κ. Γεωργίου, Α. Μακαρίου, Α. Ευσταθίου, Χρ. Πολυδώρου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

 Η Γκαλερί ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ, παρουσιάζει την Έκθεση Ζωγραφικής "FIGURA NOVA ." To "FIGURA NOVA " αποτελεί μια Νέα Πρωτοποριακή Έκθεση Νεοπαραστατικής και Ρεαλιστικής Τέχνης που εστιάζει την προσοχή της στην έκφραση και απόδοση της Ανθρώπινη Φιγούρας με Νέους Ελεύθερους Τρόπους. Στόχος της έκθεσης είναι να παρουσιαστεί ο τρόπος που αντιλαμβάνονται οι σύγχρονοι καλλιτέχνες την έννοια της Ανθρώπινης ΦΙΓΟΥΡΑΣ στο Χώρο του σήμερα . Οι ζωγράφοι της συλλογής περιπλανούνται σε ένα ταξίδι στην περιπέτεια της «ανθρωπομορφικής» ζωγραφικής και στη σύγχρονη εικαστική ιστορία του σώματος ως φορέα της ανθρώπινης υπόστασης, των υπαρξιακών εντάσεων, Εκφράζουν το σήμερα και καλούν τον επισκέπτη, σε μια περιήγηση στην εικόνα του ανθρώπου στη σημερινή κοινωνία.

Και οι πέντε διακεκριμένοι δημιουργοί που απαρτίζουν Την έκθεση «FIGURA NOVA» είναι καταξιωμένοι με πολλές περγαμηνές στην τέχνη τους.

Επίκεντρο του ενδιαφέροντος τους από τα πρώτα χρόνια της ενασχόλησης τους με την τέχνη, είναι η φιγούρα που μέσα από την ερμηνεία του καθενός παίρνει μια μοναδική όψη.

Γιώργος Κοτσώνης, μεγάλη φυσιογνωμία στον κόσμο της τέχνης, ρεαλιστική αναπαράσταση της γυναικείας φιγούρας κυρίως με στόχο την ομορφιά και την τελειότητα που την αγγίζει πολύ συχνά.

Κωστής Γεωργίου, δυναμικός πολύπλευρος ζωγράφος και γλύπτης από Ελλάδα και με διεθνή ακτινοβολία. Έργο εξπρεσιονιστικό με το αφηρημένο στοιχείο να επικρατεί. Κραυγαλέοι χρωματισμοί με δυναμικές αντιθέσεις.

Ο Αντρέας Μακαρίου με την υπερρεαλιστική προσέγγιση, την κατατεμάχιση και την διαστρέβλωση της εικόνας αποδίδει έργα δραματικά.

Άντρος Ευσταθίου, δύσκολα θα διακρίνεις τις πολυπληθείς και συνωστισμένες φιγούρες στα έργα του. Τα ανθρωπάκια του Ευσταθίου χάνονται μέσα στην φύση, μέσα σε χώρους ή στα θέατρα. Συχνά αφήνει τα πλήθη που συνωστίζονται και επικεντρώνεται στο περίγραμμα μεγάλων φιγούρων με δυνατές αφαιρέσεις.

Ο Χριστάκης Πολυδώρου που κινείται σε ένα πιο ρομαντικό χώρο κυρίως προσωπικά δωμάτια με πρωταγωνιστές τις ανθρώπινες φιγούρες που τους δίνει ένα δικό του ξεχωριστό χαρακτηριστικό περιφέρονται κυρίως γυμνοί και ψηλόλιγνοι με απλανές βλέμμα.

Περισσότερες Πληροφορίες 

Πότε/Πού: Γκαλερί Αποκάλυψη, η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 18 Παρασκευή έως και τις 2 Απριλίου Σάββατο. Λευκωσία 

Επικοινωνία: Τηλε΄φωνο 22 300150

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Το Κέντρο ΣύγχρονηςΤέχνης ΔΙΑΤΟΠΟΣ παρουσιάζει τη νέα εικαστική πρόταση της Ευδοκίας Κύρκου
Kathimerini.com.cy
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Ο ζωγράφος και συγγραφέας Ανδρέας Καραγιάν μιλάει στην «Κ» με αφορμή την αναδρομική έκθεση για το έργο του στη Λεμεσό
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ