ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Επαναλειτουργεί μέχρι τις 30 Ιουνίου το Δημοτικό Μουσείο Αγ. Νάπας «Thalassa»

Η σχετική ανακοίνωση

ΚΥΠΕ

Επαναλειτουργεί μέχρι τις 30 Ιουνίου 2021 το Δημοτικό Μουσείο Αγίας Νάπας «Thalassa».

Σε ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «επαναλειτουργεί και πάλι με ελεύθερη είσοδο για το κοινό μέχρι τις 30 Ιουνίου 2021, το Δημοτικό Μουσείο Αγίας Νάπας «Thalassa», υιοθετώντας την νέα πολιτική του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και του Τμήματος Αρχαιοτήτων Κύπρου, στο πλαίσιο της καλύτερης προβολής και προώθησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς».

Προστίθεται ότι «με την ελεύθερη είσοδο στους χώρους του Μουσείου ο Δήμος Αγίας Νάπας, προάγει την διατήρηση της κυπριακής πολιτιστικής κληρονομιάς που είναι πολύ σημαντική για ένα νησί όπως η Κύπρος και σε ένα Δήμο κατεξοχήν τουριστικό και στόχος του είναι ο επισκέπτης του να αποκομίζει μια μοναδική πολιτιστική εμπειρία σε αυτή την δύσκολη περίοδο που βιώνουμε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «το Δημοτικό Μουσείο Αγίας Νάπας THALASSA, άρχισε την λειτουργία του τον Αύγουστο του 2005, υπό την διεύθυνση του Ιδρύματος Πιερίδη, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Προστασίας Ναυτικής Παράδοσης και το Ίδρυμα Θαλάσσιας Ζωής Τορναρίτη-Πιερίδη. Το μουσείο έχει ως θέμα τη θάλασσα και ως στόχο να παρουσιάσει στο κοινό και τους επισκέπτες της Κύπρου τον ρόλο και τη σημασία της θάλασσας στην Ιστορία της Μεγαλονήσου από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα».

Στους χώρους του Μουσείου «ο επισκέπτης μπορεί να πληροφορηθεί με οπτικοακουστικά μέσα τους σημαντικότερους σταθμούς στην ιστορία της Κύπρου με βασικό πρωταγωνιστή ένα καράβι το οποίο μας ταξιδεύει στις διάφορες περιόδους, να επισκεφθεί τους εκθεσιακούς χώρους και να θαυμάσει κυπριακές αρχαιότητες που καλύπτουν 7000 χρόνια από την Νεολιθική περίοδο μέχρι και την εποχή της Ενετοκρατίας (5η χιλιετία π.Χ.-16ο αιώνα μ.Χ.). Το κύριο έκθεμα του μουσείου είναι το «Κυρήνεια ΙΙ», πιστό αντίγραφο του αρχαίου ναυαγίου των κλασσικών χρόνων που βρίσκεται σήμερα στο κατεχόμενο κάστρο της Κερύνειας, ενώ στο χώρο έκθεσης του «Κυρήνεια ΙΙ» προβάλλεται ταυτόχρονα και ντοκιμαντέρ με τις ανασκαφείς και την συντήρηση του αρχαίου ναυαγίου».

Επίσης στους χώρους του Μουσείου «στεγάζονται απολιθώματα θαλάσσιων οργανισμών και ζώων (όστρεα, ψάρια, αμμονίτες) ηλικίας μέχρι 100 εκατομμυρίων χρόνων και ταριχευμένα θαλάσσια ζώα και οργανισμούς, όπως ψάρια, χελώνες, φώκιες, πουλιά, αστερίες, αχινούς, σφουγγάρια, και κοράλλια».

Τα ωράρια λειτουργίας του Μουσείου για την συγκεκριμένη περίοδο είναι Δευτέρα μέχρι Σάββατο από τις 09.00 το πρωί μέχρι τις 14.00 το μεσημέρι και Τρίτη μέχρι Παρασκευή από τις 09.00 το πρωί μέχρι τις 17.00 το απόγευμα.

Το Δημοτικό Μουσείο Αγίας Νάπας «Thalassa» βρίσκεται στην οδό Κρύου Νερού 14 στην Αγία Νάπα, και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικώς στο 23 816366 και στο e-mail thalassa.museum@agianapa.org.cy.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση