ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:19
 

«Γυμνό» - Έκθεση Κεραμικής της Σίλιας Ποτούδη Μακφέρσον

Η Γκαλερί Opus 39 παρουσιάζει μια νέα εικαστική πρόταση από πηλό

Newsroom K

Η Γκαλερί Opus 39 παρουσιάζει τη νέα εικαστική πρόταση «Γυμνό» της Σίλιας Ποτούδη Μακφέρσον.

Τι κι αν η λέξη «Γυμνό» φαντάζει παράξενη ονομασία για μια έκθεση κεραμικής. Η ουσία της δουλειάς της Σίλιας Ποτούδη Μακφέρσον είναι ο πηλός, τον οποίο συνήθως αφήνει εκτεθειμένο στις ιδιοσυγκρασίες της φωτιάς... Η δουλειά της επηρεάζεται από την αρχαία ελληνική αγγειοπλαστική και από αφρικάνικες παραδόσεις, αφού έζησε στην Κένυα πολλά χρόνια. Της αρέσει που ο πηλός μας συνδέει με άλλους πολιτισμούς και χαμένες εποχές.

Το τελικό ψήσιμο είναι με καπνό η χρησιμοποιώντας τεχνικές raku και έχει απρόβλεπτα αποτελέσματα. Επιτρέποντας στη φωτιά να πει τη τελευταία λέξη, το raku ενσωματώνει την ιαπωνική φιλοσοφία wabi sabi, η οποία μας ενθαρρύνει να υποκύψουμε στα καπρίτσια της φύσης και να δεχτούμε τις ατέλειες που προκύπτουν στο γίγνεσθαι, δίνοντας στο αντικείμενο νόημα και ζωή. Κάθε κομμάτι είναι ανεπανάληπτο και μοναδικό.

 

Η Σίλια Ποτούδη Μακφέρσον γεννήθηκε στη Λευκωσία. Σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις και Μελέτες Μέσης Ανατολής και εργάστηκε ως δημοσιογράφος στο Λονδίνο. Η κεραμική άρχισε σαν χόμπι αλλά αφού μετακόμισε στη Κένυα, μαθήτευσε με ντόπιους, παραδοσιακούς κεραμίστες. Πιο αργά έζησε και στο Ντουμπάϊ όπου δίδαξε την κεραμική και παρουσίασε τα έργα της τακτικά σε γκαλερί.

 

Διάρκεια έκθεσης: 20 Φεβρουαρίου - 3 Μαρτίου

Τα εγκαίνια τέλεσε η Άννα Μαραγκού, Αρχαιολόγος & Ιστορικός Τέχνης.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

X