ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

H Kapopoulos Finearts παρουσιάζει τον Κωνσταντίνο Πτωχόπουλο με την έκθεση «Poem to a Horse»

Διάρκεια έκθεσης: 27 Οκτωβρίου - 16 Νοεμβρίου

Εμπνευσμένη από την τεράστια αγάπη του για το ανθρώπινο στοιχείο πάντα σε συνδυασμό με την εξίσου μεγάλη του αγάπη για τα ζώα αλλά και την εκφραστικότητα των κινήσεων στα έργα του, η δουλειά του Κωνσταντίνου Πτωχόπουλου δεν μπορεί παρά να προκαλεί έντονα συναισθήματα. Τα έργα του βρίθουν από μνήμες, κινήσεις και εικόνες οι οποίες αποτυπώνονται μέσα από τις έντονες πινελιές που χρησιμοποιεί στην τεχνική του. 

Παρόλο που ο καλλιτέχνης πειραματίζεται συνεχώς, η καλλιτεχνική του ταυτότητα παραμένει ανέπαφη. Η εκφραστικότητα στα πρόσωπα αλλά και η ελευθερία στην γραμμή και στην κίνηση συμπληρώνουν το συναίσθημα και αναδιπλώνουν την εικόνα ενός δημιουργικού παιχνιδιού μεταξύ θεατή και καλλιτέχνη.

Ο Κωνσταντίνος Πτωχόπουλος επιδιώκει να δημιουργεί ένα διάλογο μεταξύ του θεατή και του ιδίου – προσπαθώντας πάντα μέσα από την τέχνη του να αποκρύπτει στοιχεία τα οποία να ανακαλύπτει ο ίδιος ο θεατής.

Σαν καλλιτέχνης φέρει αρκετές ευαισθησίες τις οποίες ωστόσο, εντάσσει με τον ένα τρόπο ή τον άλλον και στα έργα του, εστιάζοντας, με ένα απλοποιημένο τρόπο σκέψης, σε ένα σημείο στο οποίο κρύβεται και το μήνυμα που ο ίδιος θέλει να περάσει.

Ιδιαίτερη εντύπωση, μέσα από τις εικόνες που πλάθει, προκαλεί επίσης η θολούρα την οποία παντρεύει εξαιρετικά με την έντονη λεπτομέρεια, δημιουργώντας έτσι ένα οικείο περιβάλλον, λες και ο θεατής παρακολουθεί τις σκηνές που συλλαμβάνει ο καλλιτέχνης μέσα από ένα ανοικτό παράθυρο.

Ο Κωνσταντίνος Πτωχόπουλος παρουσιάζει αυτή την περίοδο μια θεματική ενότητα με έργα που απεικονίζουν την κίνηση και το συναίσθημα τα οποία αποδίδονται μέσα από αυτήν. Κύρια επιλογή του τα άλογα τα οποία φέρουν μαζί τους μια ξεχωριστή κίνηση, ένα μοναδικό δυναμισμό σε συνδυασμό με τα συναισθήματα που προκαλούν στον άνθρωπο. Δημιουργεί έργα τόσο εκφραστικά που σχεδόν ηχεί στα αυτιά μας το χλιμίντρισμα των αλόγων – συλλαμβάνει την ουσία και βιώνει την απόλυτη εμπειρία που τόσο τον έχει γοητεύσει. Εντέλει ταξιδεύει τον θεατή, παίρνοντας τον σε μια ενεργητική, αισθαντική βόλτα. 

«Η τέχνη κρύβεται παντού», όπως εξηγεί και ο ίδιος ο καλλιτέχνης. Το συναίσθημα και η μνήμη κυριαρχούν ως κεντρικός άξονας στην καλλιτεχνική δουλειά του Κωνσταντίνου Πτωχόπουλου όχι ως προσκόλληση στο παρελθόν, αλλά κυρίως ως ένα όχημα για το μέλλον.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση