ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Γκαλερί Γκλόρια παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής της Μάριον Πασχάλη

Με την συλλογή «Μέσα από την βαθύτατη αδράνεια μια γέννα», προάγει έναν σύγχρονο μύθο δημιουργίας

Newsroom K

Με την συλλογή «Μέσα από την βαθύτατη αδράνεια μια γέννα», η ζωγράφος Mάριον Πα-σχάλη προάγει έναν σύγχρονο μύθο δημιουργίας όπου ο Θάνατος μετουσιώνεται σε ζωοποιό δαί-μονα και πηγή εκπόνησης του όμορφου, και η Κλωθώ κάθε άλλο παρά το πεπρωμένο, κλώθει με τη ρόκα της ένα νήμα ζωής που ακολουθεί απροσδόκητες πορείες. Συνεργός της σε αυτό το μονοπάτι που ανελέητα την βασανίζει αλλά και αδιάλλακτα την τρέφει είναι ο πόθος, τόσο για την εξεύρεση μιας προσωπικής έκφρασης, όσο και για την αναγκαία εκμαίευση μίας τεχνοποιού γυναίκας. Έτσι η καλλιτέχνης συνθέτει τις εικόνες της ξετυλίγοντας κλωστές που στο απρόβλεπτο πλέγμα τους ενα-γκαλίζουν την γέννα αινιγματικών σχημάτων και μορφών. Ενισχυμένες από χρώματα σε μολύβι και λαδομπογιά οι μορφές αυτές εξαπολύονται μέσα σε ένα χώρο αφαιρετικά ποιητικό, του διαπερα-στικά λευκού και απέριττα ανάγλυφου. Οι ίδιοι οι τίτλοι των έργων εξελίσσονται σε τετράστιχα που διαπλατύνουν την ανάγνωση της εικόνας. Μέσα σε αυτή την διάθεση - την απροκάλυπτα ποιητική - η καλλιτέχνης-Κλωθώ γεννά και κλώθει τις σκέψεις της περί αγάπης, πάθους, πόνου και απώλειας.

Λίγα λόγια για την καλλιτέχνιδα

Η Μάριον Πασχάλη γεννήθηκε στο Λονδίνο από Κύπριους γονείς. Κατά τη διάρκεια της φοίτησής της στον πρακτικό κλάδο του Παγκυπρίου Γυμνασίου η καλλιτέχνης λάμβανε μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής από τον καλλιτέχνη Α. Χαραλάμπους. Ακολούθως σπούδασε ζωγραφική στο Accademia di Belle Arti di Firenze υπό την επίβλεψη των καθηγητών τέχνης και καλλιτεχνών F. Farulli και G. Ulivi. Η επίδραση που δέχθηκε η καλλιτέχνης από το «Performance Art» την οδήγησε όχι μόνο στην δημιουργία ενός βιβλίου «object d` art» στοχεύοντας την οπτικοακουστική του έκφραση, αλλά και σε περεταίρω σπουδές στον ευρύτερο χώρο του θεάτρου. Ακολούθησε έτσι μεταπτυχιακές σπουδές με θέμα «Text and Performance» στο Kings College και στο Royal Academy of Dramatic Arts στο Λονδίνο.

Τα τελευταία δεκατρία χρόνια εργάζεται ως καθηγήτρια Τέχνης στο Junior and Senior School στην Λευκωσία, ενώ συγχρόνως συνεχίζει την δημιουργική της πορεία στο χώρο της τέχνης. Έκανε μέχρι τώρα δύο ατομικές εκθέσεις και έλαβε μέρος σε δύο ομαδικές.

Πληροφορίες

Πότε/Πού: Γκαλερί Γκλόρια, τα εγκαίνια θα γίνουν την Τριτή 28 Ιανουαρίου 2020 στις 19:30. Η έκθεση θα διαρκέσει απο την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020 μέχρι την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020. Δευτέρα - Παρασκευή 10:30-12:45 & 17:30 – 20:00 και Σάββατο, 10.30-12.45. Ζήνωνος Σώζου 3, Λευκωσία 

Επικοινωνία: Τηλέφωνο 22 762605

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση