ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Τέχνη Εξακολουθεί ν’ Ανθίζει

Η διαδικτυακή έκθεση των επιμελήτριων τέχνης Κατερίνα Πατσαλίδου και Μικαέλλα Μελανίδου

Newsroom K

Η έκθεση «Art Still Flourish» έχει ανοίξει τις διαδικτυακές τις πύλες στις 11 Μάιου 2020 και θα διαρκέσει μέχρι την 1η Ιουνίου, 2020.

Οι επιμελήτριες τέχνης Κατερίνα Πατσαλίδου και Μικαέλλα Μελανίδου τελειώνοντας τα μεταπτυχιακά τους στις ‘Τέχνες και Πολιτιστική Διαχείριση’ και ‘Ιστορία Τέχνης και Σχεδιασμού’ πήραν την πρωτοβουλία να δημιουργήσουν τη διαδικτυακή πλατφόρμα ‘Visual Space’ όπου οργανώνουν κι επιμελούνται την έκθεση με τίτλο ‘Art Still Flourishes’.

Dimitris Tairis, photography, 'Quarantine diary 2020'

Η τέχνη είναι συνυφασμένη με την ιστορία του ανθρώπου. Είναι εξάλλου ο αρχαιότερος τρόπος έκφρασης της εξιστόρησης της ζωής του.
Μέσα από καταστροφές και κακουχίες, η τέχνη κατάφερε να ανθίσει, να μεγαλουργήσει. Η σημερινή κρίση της πανδημίας δεν πρόκειται να την υποτάξει. Αυτό είναι το μήνυμα, αλλά και το θέμα της έκθεσης.

Με την πρωτοβουλία αυτή, καλλιτέχνες από όλα τα μέρη του κόσμου θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα έργα τους, και οι φιλότεχνοι να επισκεφθούν από το σπίτι τους την έκθεση τέχνης με θεματολογία την κρίση των καιρών. Οι καλλιτέχνες θα μεταφέρουν το δικό τους μήνυμα και τη δική τους αντίληψη για τον σημερινό κόσμο, μιας πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης.

Artdose, digital art, part of 'The infected Series'

Σε μια εποχή όπου οι εκδηλώσεις ακυρώθηκαν, και τα μουσεία και οι εκθεσιακοί χώροι έκλεισαν, οι διοργανωτές αξιοποιούν τα ψηφιακά κανάλια για να διατηρήσουν την τέχνη ζωντανή. Η τέχνη διαμορφώνεται και προσαρμόζεται ανάλογα με τις εξελίξεις που χαρακτηρίζουν το περιβάλλον. Η κρίση είναι παγκόσμιας εμβέλειας και είναι αδύνατο ο τρόπος έκφρασης να παραμείνει αναλλοίωτος.

Οι αντιλήψεις, τα αισθήματα και οι προβληματισμοί του κάθε καλλιτέχνη για την κρίση που βιώνουμε, θα προβληθούν, θα αναδειχθούν, και σίγουρα θα συζητηθούν. Ο κόσμος δεν θα είναι πια ο ίδιος. Θέλουμε να τον δούμε. Ίσως να χαράξουμε μια νέα διαδρομή.
Το κοινό θα μπορεί να περιηγηθεί διαδικτυακά στην έκθεση από τις 11 Μαΐου.

 

Πληροφορίες 

Πότε/Πού: Απο 11 Μαΐου 2020 μέχρι την 1η Ιουνίου, 2020.  Στη διαδικτυακή πλατφόρμα «Visual Space»

Επικοινωνία: Στο email visualspace11@gmail.com

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση