ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Λευτέρης Ολύμπιος και Johannes van Vugt στη Γκαλερί Γκλόρια

Οι δυο καλλιτέχνες ξανασυναντιούνται στη Λευκωσία

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μετά από την κοινή έκθεση τους με τον τίτλο Αυτοβιογραφικά το 2018 στο Άμστερνταμ η δουλειά των δύο καλλιτεχνών ξανασυνασυναντιέται αυτή τη φορά στη Γκαλερί Γκλόρια στη Λευκωσία. Η έκθεση θα ανοίξει την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022 στις 7:30.

Ο Λευτέρης Ολύμπιος παρουσιάζει μια μεγάλη σειρά σχεδίων σε χαρτί με μελάνι και τέμπερα με τον τίτλο « Ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος;» Εναι μια σειρά με θέμα τη γοργόνα τη μυθική αδελφή του Μ.Αλεξάνδρου ειδωμένη από διάφορες οπτικές γωνίες. Είναι η γοργόνα που σηκώνει τρυκιμία και βουλιάζει τα πλοία όταν της λένε ότι ο αδελφός της δεν ζεί, είναι η γοργόνα Μέδουσσα με τα φιδίσια μαλιά και τον Πήγασο είναι η έγκυμονονούσα γοργόνα είναι η Μελουζήνη των νερών και των ποταμών είναι και η Παναγία γοργόνα του Μυριβίλλη. Το καλό και το κακό συνυπάρχουν. Η δουλειά είναι δουλεμένη αυθόρμητα και πάντα με τον προσωπικό τρόπο του Ολύμπιου.

Ο Johannes van Vugt εκθέτει μία σειρά μικρών έργων σε τελάρο με λάδι με τον τίτλο «Στιγμιότυπα». Ο van Vugt εδημιούργησε το δικό του αρχείο ζωγραφίζοντας εικόνες σαν καρτ-ποστάλ με ένα τρόπο κινηματογραφικό. Ένα μέρος των έργων σχετίζετε άμεσα με το δικό του προσωπικό κόσμο και ένα άλλο έμμεσα μέσα από τη χρήση φωτογραφιών άλλων ατόμων. Και αυτό είναι που κάνει τη σειρά αυτή μέρος της συλλογικής μνήμης.

Λίγα Λόγια για τους Καλλιτέχνες 

Ο Johannes van Vugt γεννήθηκε στο Rijswijk της Ολλανδίας. Σπούδασε στη βασιλική Ακαδημία του Άμστερνταμ και στη σχολή καλών Τεχνών St. Joost στην Breda. Εκθέτει συστηματικά τη δουλειά του στην Ολλανδία και στο εξωτερικό και έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές.

Ο Λευτέρης Ολύμπιος γεννήθηκε στη Λεμεσό αλλά ζει και εργάζεται στο Amsterdam. Σπούδασε γραφικές τέχνες στη Σχολή Δοξιάδη και στην συνέχεια ζωγραφική, αγιογραφία, φρέσκο και ψηφιδωτό στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα. Ακολούθησε μετά σπουδές ζωγραφικής και γλυπτικής στη Ελεύθερη Ακαδημία Καλών Τεχνών της Χάγης Το καλοκαίρι του 1985 επισκέφθηκε το IJmuider Kring , μια κοινότητα καλλιτεχνών στο IJmuiden, ένα χωριό λίγο έξω από το Amsterdam. Η επαφή του με την ομάδα αυτή και ειδικά τον ζωγράφο Lei Moulin ήταν καθοριστική για την μετέπειτα πορεία της δουλειάς του. Ο Λευτέρης Ολύμπιος εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Ολλανδία αλλά εκθέτει συστηματικά την δουλειά του στην Κύπρο, Ελλάδα και Ολλανδία. Η δουλειά του βρίσκεται σε μεγάλες ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές.

Περισσότερες Πληροφορίες

Πότε/Πού: Η έκθεση ανοίγει την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 15 Μαρτίου 2022.
Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα 5.30 – 8.00 μ.μ, Τρίτη- Παρασκευή 10.30-12.45 π.μ. και 5.30 – 8.00 μ.μ.. Σάββατο 10.30-12.45 μ.μ. Γκαλερί Γκλόρια, Ζήνωνος Σώζου 3, Λευκωσία

Επικοινωνία: Τηλέφωνο 22762605, http://www.gloriagallery.com/index.php?lang=gr 

Η έκθεση ακολουθεί όλα τα πρωτόκολλα, κατευθυντήριες οδηγίες και ενδεδειγμένα μέτρα ασφάλειας για την τήρηση μέτρων προφύλαξης κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19, σύμφωνα με το τελευταίο διάταγμα του Υπουργείου Υγείας. Κατά την είσοδο στο χώρο απαιτείται η χρήση μάσκας και SAFEPASS

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση