ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Millo - Art Spring Κύπρος

Το κοινό προσκαλείται να παρακολουθήσει τη δημιουργική διαδικασία του καλλιτέχνη από τις 28 Φεβρουαρίου, ενώ η μεγάλη τελετή εγκαινίων θα γίνει στις 6 Απριλίου.

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στην Κύπρο για το έργο Art Square βρίσκεται ο Ιταλός καλλιτέχνης Francesco Camillo Giorgino, γνωστός ως Millo, αναγνωρισμένος για της μεγάλης κλίμακας τοιχογραφίες του σε ολόκληρο τον κόσμο. Το έργο που θα πραγματοποιηθεί στη Λεμεσό, πρόκειται για μια συναρπαστική συλλογή από υπαίθριους πίνακες οι οποίοι εξυμνούν την ομορφιά της κυπριακής φύσης και των ανθρώπων της.

Να σημειωθεί ότι τα έργα αυτά, θα συμβάλλουν στην υποψηφιότητα της πόλης για τον τιμητικό τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2030.

Το κοινό προσκαλείται να παρακολουθήσει τη δημιουργική διαδικασία του καλλιτέχνη από τις 28 Φεβρουαρίου, ενώ η μεγάλη τελετή εγκαινίων θα γίνει στις 6 Απριλίου.

Η ανακοίνωση

Ο διάσημος Ιταλός καλλιτέχνης Francesco Camillo Giorgino, γνωστός ως Millo, αναγνωρισμένος για τις μεγάλης κλίμακας τοιχογραφίες του σε ολόκληρο τον κόσμο, φέρνει το ταλέντο του στην Κύπρο.

Ο Millo θα συνεργαστεί στο έργο Art Square στη Λεμεσό. Πρόκειται για μια συναρπαστική συλλογή από υπαίθριους πίνακες οι οποίοι εξυμνούν την ομορφιά της κυπριακής φύσης και των ανθρώπων της. Αυτά τα μνημειώδη έργα τέχνης, που υψώνονται σε ύψος έξι ορόφων, είναι έτοιμα να γίνουν εμβληματικά ορόσημα της Λεμεσού, συμβάλλοντας στην υποψηφιότητα της πόλης για τον τιμητικό τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2030.

Εκφράζοντας τον ενθουσιασμό του για αυτή τη μοναδική ευκαιρία, ο Μίλο εξηγεί: «Ενώ είχα το προνόμιο να ζωγραφίζω σε όλο τον κόσμο, η συμμετοχή μου στο έργο Art Square στην Κύπρο είναι πραγματικά ξεχωριστή. Η εργασία μου από την αρχή του έργου ήταν μια πρόκληση η οποία ταυτόχρονα με γέμιζε φοβερά. Σηματοδοτεί την πρώτη μου προσπάθεια όπου ο ίδιος ο καμβάς είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα της τέχνης μου, αντλώντας έμπνευση από την πλούσια φυσική και συμβολική ταπισερί της Κύπρου».

Από τις 28 Φεβρουαρίου, το κοινό προσκαλείται να παρακολουθήσει από κοντά τη δημιουργική διαδικασία του Millo, καθώς ο ίδιος θα μετουσιώνει το όραμά του στη Λεμεσό. Το αποκορύφωμα αυτής της καλλιτεχνικής προσπάθειας θα γιορταστεί στη μεγάλη τελετή εγκαινίων στις 6 Απριλίου, με την παρουσίαση των τοιχογραφιών του Millo μαζί με μια έκθεση που θα παρουσιάζει τα έργα των παιδιών από τα σχολεία που συμμετέχουν. Ο Millo θα είναι παρών για να συζητήσει με τους επισκέπτες, προσφέροντας πληροφορίες για το έργο του και διασφαλίζοντας έναν ζωντανό εορτασμό της τέχνης παγκοσμίου κλάσης στη Λεμεσό.

Εκτός από την καλλιτεχνική του συμβολή, ο Millo θα πραγματοποιήσει σειρά εργαστηρίων για μαθητές της περιοχής, εστιάζοντας σε θέματα όπως η δημιουργικότητα, ο ρόλος της τέχνης του δρόμου στη σύγχρονη αστική κουλτούρα και η αρμονική ενσωμάτωση της τέχνης με την αρχιτεκτονική. Αυτά τα εργαστήρια θα προσφέρουν στα παιδιά την ευκαιρία να ασχοληθούν με τη ζωγραφική στην πράξη υπό την καθοδήγηση του Millo.

Εκτός από μια συνολική δημιουργία που μπορεί να υπερηφανεύεται για πάνω από 150 έργα τοιχογραφίας διάσπαρτα σε όλες τις ηπείρους, τα έργα του σε καμβά έχουν εκτεθεί στο Λονδίνο, το Παρίσι, τη Ρώμη, το Μιλάνο, το Σικάγο, το Λος Άντζελες, το Μαϊάμι, τη Σεούλ, το Ντουμπάι και το Ρίο ντε Τζανέιρο.

Τα έργα του αποτελούν επίσης μέρος δύο μόνιμων συλλογών μουσείων στο Βερολίνο και το Άμστερνταμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Το Κέντρο ΣύγχρονηςΤέχνης ΔΙΑΤΟΠΟΣ παρουσιάζει τη νέα εικαστική πρόταση της Ευδοκίας Κύρκου
Kathimerini.com.cy
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Ο ζωγράφος και συγγραφέας Ανδρέας Καραγιάν μιλάει στην «Κ» με αφορμή την αναδρομική έκθεση για το έργο του στη Λεμεσό
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ